Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Κοροϊδία Σταϊκούρα για τα ηλεκτρονικά ενοίκια - Μετράνε... ξεμετράνε από το e-αφορολόγητο

Απίστευτη κοροϊδία από το ΥΠΟΙΚ και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή - Πρώτα μέτρησε και λίγες ώρες μετά... ξεμέτρησε τα ενοίκια από το e-χτίσιμο του αφορολόγητου.

Η κυβέρνηση έχει κάνει μία καλή αρχή με τις φοροελαφρύνσεις που θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες στη Βουλή και θα δώσουν ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες και επιχειρήσεις. Ωστόσο, ο υπουργός έπεσε σε μέγα «φάουλ» χτες σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ τονίζοντας πως «Οι δαπάνες για ενοίκια θα μετρούν για την κάλυψη του ορίου 30% των ηλεκτρονικών δαπανών επί του εισοδήματος από το 2020». Δεν πέρασαν ούτε 12 ώρες και... πηγές του υπουργείο Οικονομικών ήρθαν τον διαψεύσουν. Γίναμε δηλαδή μάρτυρες ο Σταϊκούρας να «ακυρώνει» τον εαυτό του.
Πρόκεται για μεγίστη κοροϊδία για ένα και απλό λόγο. Χιλιάδες συμπολίτες μας διαμένουν σε ενοίκια. Μετά την κυβίστηση του Έλληνα τσάρου, το χτίσιμο του αφορολόγητου γίνεται άπιαστο όνειρο κυρίως για τα χαμηλά εισοδήματα και ιδιαίτερα για τους φορολογούμενους που δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ το χρόνο. Αιτία η αύξηση του ορίου των δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή ηλεκτρονικές συναλλαγές στο 30%. Ποσό δε μάλλον όταν από τον «κουβά» των e-αποδείξεων λείπουν οι δαπάνες για τα ενοίκια.
Μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα πρέπει από το επόμενο έτος να συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματός τους για να χτίσουν το αφορολόγητο και να έχουν έκπτωση φόρου ύψους 1.900 - 2.100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: