Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Οικονομία Προ των πυλών οι αποδείξεις λιανικής με QR Code

Με απόφαση Πιτσιλή ορίζοναι οι συγκεκριμένες προδιαγραφές
Σε περαιτέρω ψηφιοποίηση των καταχωρίσεων των συναλλαγών οι οποίες πραγματοποιούνται μεταξύ των επιχειρήσεων, αυτή τη φορά και στον χώρο της λιανικής, προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Πιο συγκεκριμένα, με σχετική απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και η οποία ήδη προωθήθηκε για τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζονται οι συγκεκριμένες προδιαγραφές που απαιτούνται για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών οι οποίες θα συνδέονται online με το σύστημα TAXIS. Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά των αποδείξεων λιανικής θα διαβιβάζονται στην πλατφόρμα myDATA ανά συναλλαγή.
Με βάση τις προδιαγραφές αυτές εισάγεται και ένα νέο στοιχείο στις αποδείξεις λιανικής. Πρόκειται ειδικότερα για το QR Code, το σύστημα σύμφωνα με το οποίο θα αποδεικνύεται ταυτόχρονα και η εγκυρότητα της καθεμίας απόδειξης που εκδίδεται.
Με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατόν, όπως επιδιώκουν οι αρμόδιοι, να ελέγχεται από τις φορολογικές αρχές το εάν και κατά πόσον το παραστατικό το οποίο εκδόθηκε από την όποια επιχείρηση είναι το ίδιο με αυτό το παραστατικό το οποίο έχει καταχωριστεί και στην πλατφόρμα myDATA.
Μέσα στo επόμενο χρονικό διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προγραμματίζει ως επόμενο βήμα να προχωρήσει στην οριστικοποίηση των τεχνολογιών ελέγχου των παραστατικών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: