Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Επαναφορά τηλεργασίας στο Δημόσιο

Επαναφορά τηλεργασίας στο Δημόσιο

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Την επιστροφή του μέτρου της τηλεργασίας και του κυλιόμενου ωραρίου για τους εργαζoμένους στο Δημόσιο και τους δήμους, λόγω κορωνοϊού, ανακοίνωσε –εμμέσως πλην σαφώς– χθες ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Οπως τόνισε, έχει ήδη συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με τον Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.
Την προηγούμενη φορά που είχε εφαρμοστεί το μέτρο, τον Απρίλιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν τη δυνατότητα να προσέρχονται στην εργασία τους από τις 7 π.μ. έως και τις 9 π.μ. με αντίστοιχη διακύμανση στην ώρα αποχώρησης, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς.
Παράλληλα, οι ευπαθείς ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να εργάζονται μέσω τηλεργασίας. Οσον αφορά την άδεια ειδικού σκοπού που είχε δοθεί προκειμένου να βρεθεί λύση με τη φύλαξη των παιδιών, προς το παρόν δεν είναι κάτι που έχει τεθεί στο τραπέζι των μέτρων.
Πάντως, ήδη η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου ανακοίνωσε χθες ότι για τη λήψη μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, η προσέλευση του κοινού στις υπηρεσίες θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας  ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Με ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να μην προσέρχονται αυτοπροσώπως διότι δεν θα εξυπηρετούνται. 
Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών είχε τηλεδιάσκεψη με  τους προέδρους της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα και Δημήτρη Παπαστεργίου και με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, για την εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα ζήτησε να ενταθούν οι σχετικοί έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία και τις υπηρεσίες Υγείας για την εφαρμογή των μέτρων.
Στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναμένεται να αποστείλει άμεσα επιστολή προς τους δήμους ζητώντας την επαγρύπνηση των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την τήρηση των μέτρων. «Τον Αύγουστο οργανώνονται πολλά αυτοσχέδια πανηγύρια κυρίως σε ορεινά χωριά, ανεξάρτητα από εκείνα που γίνονται “επισήμως”. Δεν πρέπει με το άλλοθι μιας συναυλίας να στηθεί γλέντι. Σε αυτούς τους μικρούς δήμους είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, καθώς δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία», τονίζει ο κ. Παπαστεργίου. Οπως τονίζει στην επιστολή του προς τους δημάρχους, θα ζητήσει να υπάρξει ενημέρωση και συνεργασία με τους πολίτες προκειμένου να πειστούν να μη γίνουν πανηγύρια και υπάρξει συνωστισμός. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να ζητηθεί και συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) για την επιτήρηση των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: