Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Περιορισμός εισερχομένων προσώπων από τα χερσαία σύνορα και χερσαίων συνδέσεων

 Σύμφωνα με την Απόφ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 7434119-11-2020 καθορίζεται ο προσωρινός περιορισμός πό τις 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 23.59 εν όλω των χερσαίων (οδικών και σιδηροδρομικών) συνδέσεων προς και από την Επικράτεια για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Η είσοδος στην Επικράτεια μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται για πρό-σωπα, τα οποία: α) Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, β) φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης, στην αγ-γλική γλώσσα.

Η είσοδος στην Επικράτεια μέσω άλλων συνοριακών σημείων ελέγχου επιτρέπεται μόνο στις ακόλουθες πε-ριπτώσεις και πάντως υπό την προϋπόθεση αρνητικής διάγνωσης:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχοι άδειας παραμονής, πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους στην Ελλάδα, καθώς και πρόσωπα που εισέρχονται στη Χώρα για τις απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές και ιατρικές μετα-κινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα δύνανται να εισέρχονται στη Χώρα μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου Κακαβιάς, Ευζώνων, Νυμφαίας και Κήπων.

β) Κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς δύνανται να εισέρχονται στη Χώρα μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου Κακαβιάς.

γ) Η είσοδος οχημάτων νοσοκομειακής διακομιδής προερχόμενων από το Κόσοβο που εισέρχονται στην Επικράτεια για νοσηλεία των μεταφερόμενων ασθενών, οι οποίοι ανήκουν στο διπλωματικό, στρατιωτικό ή διοικητικό προσωπικό κρατών μελών της ΕΕ και της EULEX στο Κόσοβο, καθώς και των μελών των οικογενειών αυτών, σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι δυνατή μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου Ευζώνων.

Επιβάλλεται ο κατ’ οίκον προσωρινός περιορισμός για επτά (7) ημέρες από την άφιξή τους, των προσώπων που εισέρχονται στη Χώρα.

Το κείμενο της απόφασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: