Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για διασφάλιση του ελέγχου … παρότι ισχύει το Έντυπο Α. Πότε θα πληρωθούν οι Άδειες Ειδικού Σκοπού; (video)

 

Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για διασφάλιση του ελέγχου … παρότι ισχύει το Έντυπο Α. Πότε θα πληρωθούν οι Άδειες Ειδικού Σκοπού; (video)



Του Βασίλη Πρασσά, Συμβούλου Εργασιακών Θεμάτων Epsilon Net

Τη νέα διαδικασία βεβαιώσεων μετακίνησης που θα ισχύει από 15 Φεβρουαρίου προανήγγειλε σήμερα στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη.

Συγκεκριμένα, από την προσεχή Δευτέρα, δεν θα είναι εφικτή η λήξη βεβαίωσης μετακίνησης από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή ή σε καθεστώς τηλεργασίας.

Επίσης όπως τόνισε, βρίσκεται υπό ανάπτυξη μια νέα διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων όσων ελέγχονται ούτως ώστε να ελέγχονται οι πλαστές βεβαιώσεις. Η νέα αυτή διαδικασία θα γίνει μέσω διαλειτούργησης του ΠΣ Εργάνη με την Αρχή Διαφάνειας.

Στο σημείο αυτό ωστόσο, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι συνεχίζει και βρίσκεται εν ισχύ το Έντυπο Α από το forma.gov ως βεβαίωση μετακίνησης από και προς την εργασία.

Και είναι προφανές ότι κανένας έλεγχος και καμία ταυτοποίηση δεν μπορεί να γίνει την παρούσα στιγμή από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κάτι το οποίο φυσικά δεν αρνήθηκε η κα Στρατινάκη κατόπιν προσωπικής μου ερωτήσεως στην ίδια εκπομπή.

Δείτε την απάντηση της κας Στρατινάκη στο video που ακολουθεί.

Στην ίδια εκπομπή αναδείχτηκε και η σημαντική καθυστέρηση που υπάρχει από το κράτος ως προς την πληρωμή των Αδειών Ειδικού Σκοπού που εκκρεμεί από τον Μάιο του 2020. Όπως ανακοίνωσε η κα Στρατινάκη, η πληρωμή των εργοδοτών θα γίνει μέχρι εντός των επόμενων ημερών έως τέλος Φλεβάρη και η καθυστέρηση προέκυψε λόγω προτεραιότητας που έδωσε η πλευρά του υπουργείου στις αναστολές εργασίας και στο σύστημα Συν-Εργασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: