Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Πονοκέφαλος από την απεργία τον εφοριακών στις 29-30 Δεκεμβρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ :: ΕΛΛΑΔΑ

Πονοκέφαλος από την απεργία τον εφοριακών στις 29-30 Δεκεμβρίου
23/12/2011

Σε 48ωρη απεργία στις 29 και 30 Δεκεμβρίου κατεβαίνουν οι εφοριακοί ύστερα από απόφαση που έλαβε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ. Η απεργία προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στο υπουργείο Οικονομικών καθώς πραγματοποιείται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο διάστημα για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Κι αυτό καθώς τις τελευταίες ημέρες του έτους εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι προσέρχονται στα δημόσια ταμεία για να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το οικονομικό επιτελείο δίνει «μάχη» για την αύξηση των εσόδων και μέχρι την εκπνοή του 2011 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, την δόση της έκτακτης εισφοράς, Φ.Π.Α , φόρο εισοδήματος κ.α.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η κινητοποίηση πραγματοποιείται «λόγω των οξυμένων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο, τα οποία έχουν επιδεινωθεί μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση που δεχόμαστε καθώς και τις πολιτικές αποφάσεις που συμβάλλουν στην αυξανόμενη εξαθλίωσή μας».
Τέλος ακινήτων
Επίσης κάνουν λόγο για πειραματισμούς όσον αφορά τη διαδικασία ενστάσεων των πολιτών για το τέλος ακινήτων και προτείνουν μια «αυτοματοποιημένη διαδικασία».
Συγκεκριμένα προτείνουν να δημιουργηθεί ειδικό έντυπο αίτησης όπου θα αναγράφονται συγκεκριμένα οι λόγοι εξαίρεσης από το χαράτσι και να αποστέλλεται στη ΓΓΠΣ, είτε ηλεκτρονικά απευθείας από το φορολογούμενο, είτε από τα ΚΕΠ, είτε μέσω της αρμόδιας ΔΟΥ και να λαμβάνει απάντηση από τη ΓΓΠΣ στο σπίτι του ο κάθε πολίτης.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2012 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011 καθώς και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: