Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

“Το ΣτΕ θα πράξει το καθήκον του”

“Το ΣτΕ θα πράξει το καθήκον του”

Τι είπε από έδρας ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Π. Πικραμένος. 
 
Τι είπε από έδρας ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Π. Πικραμένος.
 “Το ΣτΕ έχει επωμισθεί ένα βάρος που δεν του ανήκει, αλλά θα πράξει το καθήκον του” είπε από έδρας ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Π. Πικραμένος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης από την οποία θα κριθεί η συνταγματικότητα του νόμου για το χαράτσι της ΔΕΗ. Πρόσθεσε δε πως το δικαστήριο δεν μπορεί να επιληφθεί ενός πολιτικού προβλήματος που συσσωρεύτηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρίστατο το ελληνικό Δημόσιο απέναντι στους προσφεύγοντες, αλλά απουσίαζε η διοίκηση της ΔΕΗ. 
 
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, Π. Παυλόπουλος, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Γ. Αδαμόπουλο, ανέπτυξε τους λόγους αντισυνταγματικότητας του νόμου. Είπε, επίσης, ότι αυτός δεν ζητήθηκε από την Κομισιόν και επικαλέστηκε την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup, στην Πολωνία, κατά την οποία το Συμβούλιο κατηγόρησε- όπως είπε- την προηγούμενη κυβέρνηση για την επιβολή του νέου μέτρου. 
 
Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι πρόκειται για ειδικό τέλος, η θέσπιση του οποίου ήταν επιτακτική ανάγκη της στο πλαίσιο της εξυγίανσης της οικονομίας. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε και η απόφαση θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες.  
 
Μίνα Μουστάκα
 
www.24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: