Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δεν κατάσχονται καταθέσεις ως 2.000 ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν κατάσχονται καταθέσεις ως 2.000 ευρώ
Δεν κατάσχονται καταθέσεις ως 2.000 ευρώ
10/4/2012
Άναψε τελικά το "πράσινο"φως η τρόικα για τις νομοθετικές ρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αν και αυτές δεν πρόλαβαν να κατατεθούν στην παρούσα Βουλή. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης έκανε γνωστό ότι οι αλλαγές θα επιδιωχτούν να περάσουν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου χωρίς όμως να είναι σίγουρο αν αυτή θα κυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο ή από την επόμενη βουλή.
Λίγο πριν το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε: "Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω το σώμα ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης των συνεργατών μου με το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και υπήρξε θετική εξέλιξη για τις ρυθμίσεις που έχουμε εισηγηθεί. Τραγική ειρωνεία που δεν προλάβαμε να κατατεθεί και να ψηφιστεί. Μέχρι αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την Τράπεζα της Ελλάδος και φαίνεται ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή. Επειδή όμως κλείνει η Βουλή, έχω ενημερώσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να εξετάσουμε τη δυνατότητα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου".
Με το επίμαχο άρθρο 49, το οποίο είχε αποσυρθεί από τη Βουλή πριν από 10 μέρες και είχε και σαν αποτέλεσμα τη χθεσινή παραίτηση του γενικού γραμματέα Καταναλωτή Δημήτρη Σπυράκου μεταξύ άλλων καθιερώνεται το δικαίωμα κάθε πολίτη να διατηρεί έναν τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου ποσόν κατάθεσης μέχρι το ύψος των 2.000 ευρώ δεν θα κατάσχεται και δεν είναι πλέον υποχρεωτική για τον οφειλέτη η απόπειρα εξώδικης ρύθμισης των χρεών πριν την κατάθεση της αίτησης για δικαστική ρύθμισης των χρεών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: