Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Από την πρώτη Ιουλίου θα ισχύσουν οι νέες ρυθμίσεις για την δημοσίευση ισολογισμών των εταιριών

Από την πρώτη Ιουλίου θα ισχύσουν οι νέες ρυθμίσεις για την δημοσίευση ισολογισμών των εταιριών

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4072 "Βελτίωση επιχειρηµατικού περιβάλλοντος Νέα εταιρική µορφή Σήµατα Μεσίτες Ακινήτων Ρύθµιση θεµάτων ναυτιλίας, λιµένων και αλιείας και άλλες διατάξεις"

Το άρθρο που αναφέρεται στην άρση της υποχρέωσης δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων σε έντυπα μέσα (εφημερίδες) θα έχει ισχύ από τον Ιούλιο και κατά συνέπεια όλες οι υπόχρεες επιχειρήσεις θα δημοσιεύσουν τις οικονομικές του καταστάσεις για την χρήση 2011 με τα ως σήμερα ισχύοντα κατά περίπτωση (Δημοσίευση σε Οικονομική, Πολιτική και Τοπική εφημερίδα).



Το σχετικό άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Α' 86 - 11 Απριλίου 2012

Αρθρο 232
Περιορισµός υποχρεώσεων Α.Ε. και Ε.Π.Ε. για δηµοσίευση πράξεων και στοιχείων

1. Όπου στον κ.ν. 2190/1920 και στο ν. 3190/1955 προβλέπεται δηµοσίευση σε άλλα έντυπα µέσα, εκτός από το ΦΕΚ/ΤΑΕ-ΕΠΕ και Γ.Ε.ΜΗ., αυτή µπορεί να αντικαθίσταται µε ανάρτηση των δηµοσιευτέων πράξεων και στοιχείων στην ιστοσελίδα της εταιρείας, εφόσον η διεύθυνση αυτής έχει καταχωρισθεί στην Μερίδα της εταιρείας. Για την ανάρτηση των παραπάνω πράξεων και στοιχείων στην ιστοσελίδα της εταιρείας ενηµερώνεται αµελλητί το οικείο Μητρώο. Προθεσµίες που συνδέονται µε δηµοσίευση σε άλλα έντυπα µέσα εκτός από το ΦΕΚ/ΤΑΕ-ΕΠΕ και Γ.Ε.ΜΗ. λογίζεται ότι εκκινούν ή λήγουν από την ηµέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε στο οικείο µητρώο την ανάρτηση στην ιστοσελίδα.

2. Αν η εταιρεία δε διατηρεί ιστοσελίδα ή δεν έχει καταχωρήσει αυτήν στην Μερίδα της, οι δηµοσιεύσεις της προηγούµενης παραγράφου πραγµατοποιούνται, εκτός από το ΦΕΚ/ΤΑΕ-ΕΠΕ και Γ.Ε.ΜΗ., και σε µία ηµερήσια οικονοµική εφηµερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας.


.....

Άρθρο 330
..
2. Η ισχύς του παρόντος νόµου αρχίζει από τη δηµοσίευσή του στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, πλην των Κεφαλαίων Δ΄, Η΄, Θ΄ και ΙΑ΄ του ΜΕΡΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥ του παρόντος νόµου που αρχίζει έξι (6) µήνες µετά την ηµεροµηνία αυτή του άρθρου 232 που αρχίζει από 1.7.2012 και όπου ορίζεται διαφορετικά από τις επί µέρους διατάξεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: