Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μπλόκο στη διπλή χρήση των αποδείξεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλόκο στη διπλή χρήση των αποδείξεων
Μπλόκο στη διπλή χρήση των αποδείξεων
7/4/2012
Να κλείσει το «παράθυρο» καταστρατήγησης του μέτρου των αποδείξεων που άνοιξε με τη «φοροκάρτα» επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Ετσι, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, την ένδειξη «κάρτα αποδείξεων» θα πρέπει να φέρουν όλες οι αποδείξεις λιανικής πώλησης τα δεδομένα των οποίων έχουν καταγραφεί στη φοροκάρτα.
Με τον τρόπο αυτό και, μέσω της ένδειξης «κάρτα αποδείξεων» σε όλες τις αποδείξεις, «μπλοκάρεται» η διπλή χρήση αποδείξεων.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στις συναλλαγές με «φοροκάρτα» εκδίδονται αποδείξεις τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλοι φορολογούμενοι που δεν έχουν «φοροκάρτα», με αποτέλεσμα την αξία μίας συναλλαγής να μπορούν, τελικά, να την «αξιοποιούν» για την κάλυψη του αφορολογήτου δύο φορολογούμενοι ταυτόχρονα.
Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού προβλέπεται ότι από εδώ και στο εξής:
1. Στις αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, τα δεδομένα των οποίων καταγράφονται στην «Κάρτα Αποδείξεων» πρέπει να τίθεται κατά την έκδοσή τους σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο τους η ένδειξη «Κάρτα Αποδείξεων» ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους.
2. Σε κάθε περίπτωση έκδοσης αποδείξεων η ως άνω ένδειξη θα τίθεται με σφραγίδα, ενώ ειδικά στις αποδείξεις που εκδίδονται με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών του Ν. 1809/1988, μπορεί να τίθεται εντύπως, ύστερα από κατάλληλο προγραμματισμό, σε όσους τύπους εξ αυτών είναι τεχνικά δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: