Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 09:25 Ηλεκτρονικά μέσω Taxis η φορολογική ενημερότητα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Ηλεκτρονικά μέσω Taxis η φορολογική ενημερότητα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Υστερα από πολλούς μήνες καθυστερήσεων και τεράστιας ταλαιπωρίας των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατάφερε τελικά να ενεργοποιήσει την εφαρμογή για την ηλεκτρονική ενημερότητα.

Πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ηλεκτρονική φορολογική ενημερότητα μηνιαίας ισχύος ακόμα κι αν έχουν βεβαιωμένες ή ρυθμισμένες οφειλές.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναμένεται να ενεργοποιήσουν σήμερα τη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet.

Μέχρι σήμερα, ακόμη και στην περίπτωση που υπήρχε βεβαιωμένη οφειλή χωρίς αυτή να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη, θα έπρεπε ο φορολογούμενος να επισκεφθεί τη ΔΟΥ για χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας μηνιαίας ισχύος σε χειρόγραφη μορφή.

Σημειώνεται ότι ηλεκτρονικά μπορούν να λάβουν διμηνιαίας ισχύος φορολογική ενημερότητα όσοι δεν έχουν καμία οφειλή στην εφορία (είτε βεβαιωμένες είτε ρυθμισμένες).

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014) υποστήριζε ότι η εφαρμογή που τίθεται σήμερα σε λειτουργία θα ξεκινούσε κανονικά τον Σεπτέμβριο!
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: