Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΙΚΑ «Ταυτότητα πληρωμής» για εισφορές

ΙΚΑ

«Ταυτότητα πληρωμής» για εισφορές

«Ταυτότητα πληρωμής» για εισφορές

Μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και με χρήση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού που αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου και ονομάζεται «Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών» θα καταβάλλονται, από τις 5 Σεπτεμβρίου, όλες οι εισφορές στο ΙΚΑ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Ταμείου, ο 30ψήφιος κωδικός θα αποδίδεται άπαξ και δεν θα μεταβάλλεται, ενώ όλοι οι εργοδότες, περιλαμβανομένου και του Δημοσίου, θα καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές στα πιστωτικά ιδρύματα με τη χρήση της ΤΠΤΕ, ανεξαρτήτως μισθολογικής περιόδου εισφορών.
Οι απογεγραμμένοι εργοδότες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορούν να ενημερωθούν για την Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών που τους αποδόθηκε μέσω του λογαριασμού χρήστη στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
Μάλιστα κατά την υποβολή της ΑΠΔ και μετά την ολοκλήρωσή της, με το αποδεικτικό παραλαβής θα ενημερώνονται για τον κωδικό (ΤΠΤΕ), ο οποίος τους έχει αποδοθεί και με τον οποίο πρέπει να καταβάλουν τις τρέχουσες εισφορές μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: