Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Το υπουργείο Οικονομικών ανακαλεί την άδεια του Nammos

Το υπουργείο Οικονομικών ανακαλεί την άδεια του Nammos

06:49 μμ, Παρασκευή 22 Σεπ 2017
Στην ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης παραλίας της Μυκόνου στο εστιατόριο Nammos προχώρησε η γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακαλεί την άδεια του Nammos
Συγκεκριμένα, ανακλήθηκε το από 11/7/2017 συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου και της εταιρείας NAMMOS RESTAURANT BY THE SEA «λόγω της μη τήρησης των όρων» του συμφωνητικού μίσθωσης «με την τοποθέτηση εξέδρας και κεκλιμένου διαδρόμου σχήματος ορθογωνίου αποτελούμενα από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο συνολικής έκτασης 236,40 τμ στις 31/8/2017 για την πραγματοποίηση κοινωνικής εκδήλωσης».
Όπως αναφέρεται στην απόφαση ανάκλησης, ο σκοπός του συμφωνητικού μίσθωσης «ήταν η εκμίσθωση για απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού, παραλίας και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση ομπρελοξαπλωστρών σε συνολική επιφάνεια 339,60 τμ».
Δείτε εδώ την απόφαση
Πηγή: enikonomia.gr

Ανακλήθηκε η άδεια χρήσης αιγιαλού του Nammos


438
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Ανακλήθηκε η άδεια χρήσης αιγιαλού του Nammos
Με απόφαση της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών ανακλήθηκε σήμερα η άδεια χρήσης παραλίας και αιγιαλού που είχε χορηγηθεί στο γνωστό εστιατόριο μπαρ Nammos στη Μύκονο.
Η ανάκληση της άδειας, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, έγινε επειδή η επιχείρηση παραβίασε τη συμφωνία παραχώρησης της άδειας που δεν επέτρεπε την κατασκευή εγκαταστάσεων που παραβιάζουν την πολεοδομική νομοθεσία και αλλοιώνουν το χαρακτήρα της παραλίας.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στις 31 Αυγούστου η επιχείρηση κατασκεύασε και τοποθέτηση μεταλλική εξέδρα και διάδρομο επιφάνειας 236 τετραγωνικών μέτρων στο πλαίσιο πραγματοποίησης κοινωνικής εκδήλωσης.
Στην απόφαση αναφέρονται επακριβώς οι όροι της μίσθωσης του αιγιαλού- παραλίας από την εταιρεία που διαχειρίζεται το Nammos οι οποίοι προβλέπουν ότι το δημόσιο θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας περιουσίας.
Δείτε την απόφαση αναλυτικά στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"
Σπ. Δημητρέλης 
http://www.capital.gr/Content/RelatedFiles/8a/8a91ea058dbd47ecb03b95cfe5d321cc.pdf

Ανακλήθηκε το συμφωνητικό μίσθωσης του Nammos στη Μύκονο

Οπως αναφέρεται στην απόφαση του αρμόδιου φορέα, δεν τηρήθηκε το άρθρο 5 του συμφωνητικού, δεδομένου ότι τοποθετήθηκε από την εταιρία εξέδρα και κεκλιμένος διάδρομος στις 31 Αυγούστου 2017, για να πραγματοποιηθεί κοινωνική εκδήλωση.

Ανακλήθηκε το συμφωνητικό μίσθωσης του Nammos στη Μύκονο
Στην ανάκληση του συμφωνητικού μίσθωσης με την εταιρία Nammos Restaurant by the Sea προχώρησε ο προϊστάμενος της περιφερειακής διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν όροι του συμφωνητικού μίσθωσης.
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην απόφαση, δεν τηρήθηκε το άρθρο 5 του συμφωνητικού, δεδομένου ότι τοποθετήθηκε από την εταιρία Nammos μια εξέδρα και ένας κεκλιμένος διάδρομος σχήματος ορθογωνίου, αποτελούμενο από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο, συνολικής έκτασης 236,40 τ.μ. στις 31 Αυγούστου 2017, για να πραγματοποιηθεί κοινωνική εκδήλωση.
Το συμφωνητικό μίσθωσης, όπως αναφέρεται και στην απόφαση ανάκλησής του, αφορούσε μόνο την απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού και παραλίας για την τοποθέτηση ομπρελοξαπλωστρών σε συνολική επιφάνεια 339,60 τ.μ.
Στην απόφαση μάλιστα, παρατίθεται αυτούσιο το συγκεκριμένο απόσπασμα του συμφωνητικού, το οποίο παραβιάστηκε κατά την άποψη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και οδήγησε στην ανάκληση του συμφωνητικού μίσθωσης.
Μεταξύ άλλων, στη συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι απαγορεύεται κάθε άλλη δραστηριότητα πέραν από αυτές που εξυπηρετούν τους λουόμενους με σετ ομπρελών, όπως επίσης απαγορεύεται και οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιωτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών.
Ορίζεται επίσης ότι μέσα στο μίσθιο δεν θα γίνει καμία εγκατάσταση και οποιοδήποτε δομικό υλικό, απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στον δημόσιο χώρο ενώ η παραγόμενη στάθμη θορύβου στη μουσική οφείλει να μην υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: