Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η Uber έχασε την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο

Η Uber έχασε την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο

Οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για απουσία εταιρικής ευθύνης, ειδικά σε θέματα με επιπτώσεις στη δημόσια προστασία και ασφάλεια. Η εταιρία δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση.
Η Uber έχασε την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο
Οι λονδρέζικες ρυθμιστικές αρχές που είναι αρμόδιες για τις μεταφορές (TfL) ανέστειλαν σήμερα την άδεια λειτουργίας της Uber στη βρετανική πρωτεύουσα, από τα τέλη του μήνα.
Όπως επισημαίνει το Reuters, η απόφαση επηρεάζει πάνω από 40.000 οδηγούς και καταφέρει σοβαρότατο πλήγμα στην εφαρμογή και στην εταιρία.
«Η TfL θεωρεί πως η προσέγγιση και ο τρόπος δραστηριοποίησης της Uber επιδεικνύουν απουσία εταιρικής ευθύνης, σε ό,τι αφορά σε μια σειρά θεμάτων που έχουν πιθανές επιπτώσεις για τη δημόσια προστασία και ασφάλεια», τόνισε η Transport for London.
Η τελευταία ημέρα ισχύος της άδειας θα είναι η 30η Σεπτεμβρίου.
Στο Λονδίνο, η Uber έχει έρθει αντιμέτωπη με επικρίσεις από σωματεία, βουλευτές και οδηγούς των παραδοσιακών ταξί, κυρίως για τις εργασιακές συνθήκες.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, μετά την απόφαση η Uber δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση. Η εταιρία έχει το δικαίωμα να προσβάλει την απόφαση, μέσα σε διάστημα 21 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: