Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Παπανάτσιου: Μείωση 20% στον ΕΝΦΙΑ το 2020

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και ανέφερε πως στις 31 Μαρτίου του 2018 θα είναι έτοιμες οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων, ενώ τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.


© Παρέχεται από: 24 Media
Η κ. Παπανάτσιου πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει βελτιώσει τα πράγματα με τον ΕΝΦΙΑ και διαβεβαίωσε πως από το 2020 θα τον μειώσει 20% και ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθούν ισοδύναμα για την οριστική κατάργησή του.
Όσον αφορά τη φορολόγηση, η υφυπουργών Οικονομικών επεσήμανε ότι υπάρχει άμεση σύνδεση με τη φοροδιαφυγή και πως όσο καλύτερα θα πηγαίνει η οικονομία, τόσο θα μειώνεται η φορολογία. Ανακοίνωσε, ταυτόχρονα, την έναρξη εφαρμογής του περιουσιολογίου μέσα στο 2018, για το οποίο είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Τέλος, σχολίασε το γεγονός ότι ο ξάδερφος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Μητσοτάκης, βρέθηκε, όπως αποκάλυψε το Ραδιόφωνο 24/7, στο μητρώο των offshore της Αρούμπα και ανέφερε ότι εάν τα χρήματα αυτών των εταιριών ήταν στην Ελλάδα και όχι στην Αρούμπα ή σε άλλους φορολογικούς παραδείσους τότε η οικονομία θα ήταν σε καλύτερα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: