Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Λοταρία αποδείξεων: Πότε γίνονται οι επόμενες τρεις κληρώσεις

Λοταρία αποδείξεων: Πότε γίνονται οι επόμενες τρεις κληρώσεις
Οι συναλλαγές δεκαμήνου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου
22 Δεκ 2017 - 10:09
Picture 0 for Λοταρία αποδείξεων: Πότε γίνονται οι επόμενες τρεις κληρώσεις
Του Γιώργου Λαμπίρη

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η λοταρία αποδείξεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων, με βάση τα όσα γνωστοποίησαν η ΑΑΔΕ και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι συναλλαγές του δεκάμηνου και ο Νοέμβριος

Σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν 10 διαδοχικές κληρώσεις και θα αναδειχθούν συνολικά 10.000 νικητές, οι οποίοι θα έχουν πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές συναλλαγές στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο, καθώς και το Νοέμβριο.

Οι συναλλαγές του Δεκεμβρίου

Σε ό,τι αφορά την πρώτη κλήρωση για τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου, ενώ η κλήρωση για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιανουαρίου.

Πριν πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις, θα αναρτηθούν σε εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, οι λαχνοί που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο.

Για να μπορέσει κάθε πολίτης να ελέγξει τους λαχνούς που έχει στη διάθεσή του, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα στο σύστημα TAXIS.

Όσοι κληρωθούν θα πρέπει να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του Taxis, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό που έχουν κερδίσει, αυτόματα.

Πώς γίνεται η ανιστοιχία των λαχνών

Στις κληρώσεις που πραγματοποιούνται, για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό ευρώ, αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.

Για τα επόμενα τετρακόσια ευρώ, από εκατόν ένα ευρώ μέχρι πεντακόσια ευρώ, αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.

Για τα επόμενα πεντακόσια ευρώ, από πεντακόσια ένα ευρώ μέχρι χίλια ευρώ, αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.

Για το ποσό πάνω από χίλια ένα ευρώ, αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Αναλυτικά:

Για παράδειγμα, σε συνολικό άθροισμα συναλλαγών τριακοσίων

ευρώ, αντιστοιχούν διακόσιοι λαχνοί. Οι εκατό προκύπτουν από τα πρώτα εκατό ευρώ και οι επόμενοι εκατό από τα υπόλοιπα διακόσια ευρώ.

Τέλος, τα χρηματικά έπαθλα του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: