Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΑΑΔΕ: Λουκέτα την Πρωτομαγιά για μη έκδοση αποδείξεων

ΑΑΔΕ: Λουκέτα την Πρωτομαγιά για μη έκδοση αποδείξεων

38
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
ΑΑΔΕ: Λουκέτα την Πρωτομαγιά για μη έκδοση αποδείξεων
Βροχή έπεσαν τα λουκέτα και τα πρόστιμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στα νησιά των Κυκλάδων. Ελεγκτές από τις εφορίες (ΔΟΥ) Ρόδου και Σύρου επισκέφθηκαν αιφνιδιαστικά τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων και διαπίστωσαν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι καταστηματάρχες αιφνιδιάστηκαν από τον έλεγχο και εντοπίστηκαν να μην κόβουν αποδείξεις.
Ειδικότερα:
-στη Σαντορίνη διαπιστώθηκαν 93  παραβάσεις  93 σε 26 επιχειρήσεις. Από τις 26, επεβλήθη η προβλεπόμενη ποινή του 48ωρου "λουκέτου" σε 5 επιχειρήσεις, ενώ στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από 1 έως 10 παραβάσεις. Μεταξύ των επιχειρήσεων που μπήκε "λουκέτο", στη κεντρική πλατεία στα Φηρά, εστιατόριο ασιατικό,  ένας φούρνος, κέντρο διασκέδασης κλπ. Ενδιαφέρον είναι ότι οι ελεγκτές πριν πραγματοποιήσουν την έφοδο στον φούρνο περίμεναν για αρκετές ώρες απέναντι παριστάνοντας τους θαμώνες καφενείου που έπαιζαν  τάβλι! Αφού διαπίστωσαν μεγάλη κίνηση πελατών στο φούρνο ( ο ημερήσιος τζίρος υπολογίζεται σε 20.000 ευρώ) έκαναν έφοδο στην επιχείρηση όπου διαπίστωσαν ότι είχαν κοπεί ελάχιστες αποδείξεις. Παράλληλα, σε ασιατικό εστιατόριο διαπιστώθηκε ότι  όχι απλώς δεν κόβονταν αποδείξεις, αλλά η ταμειακή δεν είχε τεθεί καν σε λειτουργία και ο τζίρος της ήταν μηδενικός!
-στη Μύκονο σε 12 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 62 παραβάσεις και σε μία ειδικά επεβλήθη χρηματική κύρωση  1000 ευρώ 
-στη Νάξο σε επιχείρηση εστιατορίου και ενοικιαζόμενων δωματίων επεβλήθη πρόστιμο 1.380 ευρώ για 16 μη εκδόσεις αποδείξεων παροχής υπηρεσιών
 
Ο φετινός σχεδιασμός θερινών ελέγχων φέρει την κωδική ονομασία "Αργοσαρωνικός 2" και προβλέπει 53.000 ελέγχους  σε όλη την Επικράτεια, εκ των οποίων οι 19.000 θα γίνουν σε νησιά. Το στοιχείο που διαφοροποιεί τους φετινούς ελέγχους, από τους περσινούς, είναι η μεγαλύτερη στόχευση με βάση και τα αποτελέσματα των εξορμήσεων του 2017, δηλαδή είναι πολύ πιθανό να ελεγχθούν όσοι είχαν εντοπισθεί πέρυσι να μην εκδίδουν αποδείξεις ενώ θα επεκταθούν και σε άλλες δραστηριότητες, όπως τα εμπορικά καταστήματα. 
Σπύρος Δημητρέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: