Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ε.Ε.: Τέρμα τα γκάζια στις πωλήσεις Ι.Χ. Ιούνιος: Ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα 1,62 εκατ. οχήματα, με άνοδο 5,1%, βάσει στοχείων της ACEA

Ε.Ε.: Τέρμα τα γκάζια στις πωλήσεις Ι.Χ.

Ιούνιος: Ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα 1,62 εκατ. οχήματα, με άνοδο 5,1%, βάσει στοχείων της ACEA
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 11:25
 
UPD:11:25
REUTERS/MICHAELA REHLE
Οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν 9,9%, αν και οι καταναλωτές απέφυγαν τις αγορές περιμένοντας νέα μοντέλα.
Από την έντυπη έκδοση 
Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έφθασαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε. τον Ιούνιο, καταγράφοντας αύξηση 5,1%, καθώς οι υψηλές πωλήσεις σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανίααντιστάθμισαν την πτώση της ζήτησης σε Βρετανία και Ιταλία. Στο α' 6μηνο, οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε. αυξήθηκαν 2,8%.  Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν στα 1,62 εκατ. οχήματα στις αγορές της Ε.Ε. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), νούμερο που ξεπερνά το αντίστοιχο των 1,54 εκατ. αυτοκινήτων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 
Ανά χώρα
Η ζήτηση αυξήθηκε κατά 9,2% στη Γαλλία, 8% στην Ισπανία και 4,2% στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά. Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, οι πωλήσεις της VW αυξήθηκαν 7,1%, εδραιώνοντας την αυτοκινητοβιομηχανία ως τη μεγαλύτερη παγκοσμίως. Ο όμιλος πώλησε περισσότερα από 5,5 εκατ. αυτοκίνητα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, κάνοντας την πιο δυνατή έναρξη χρονιάς. Αντίθετα, οι πωλήσεις στη Βρετανία μειώθηκαν 3,5% και στην Ιταλία 7,3%. Στη Βρετανία, το «Brexit» έχει πλήξει το καταναλωτικό κλίμα, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της περιοχής να μειωθούν 6,3% στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, συνεχίζοντας τη διολίσθηση του 2017. Ο βαθμός αισιοδοξίας μεταξύ των βρετανικών επιχειρήσεων υποχώρησε τον Ιούνιο στο χαμηλότερο επίπεδο για εφέτος, με τους Βρετανούς να καθίστανται πιο απαισιόδοξοι και ως εκ τούτου απρόθυμοι για αγορές.
 
Ανά όμιλο
Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων του ομίλου VW αυξήθηκαν 16,3%, με αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να αυξηθεί στο 24,5% τον Ιούνιο συγκριτικά με το 23,4% της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Οι πωλήσεις της Peugeot αυξήθηκαν 6,9%, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες της Fiat, της οποίας οι πωλήσεις μειώθηκαν 9,5% το μήνα. Το μερίδιο αγοράς της Fiat στην Ε.Ε. μειώθηκε στο 4,9%. Στις μάρκες πολυτελείας, η Mercedes-Benz ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος, με τις πωλήσεις της να μειώνονται 7,3%. Αντίθετα, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων BMW αυξήθηκαν 9,9%, όμως η άνοδος του μήνα δεν αντιστάθμισε την πτώση του α' εξαμήνου, καθώς οι καταναλωτές απέφυγαν να κάνουν αγορές περιμένοντας νέα μοντέλα, όπως το BMW X3.   
Ηλεκτρικά
Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων στις μεγάλες αγορές της Ε.Ε. σημείωσαν μικρότερη αύξηση στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 33% συγκριτικά με 54% πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων EY. Η υψηλή ζήτηση στη Γερμανία δεν στάθηκε αρκετή για να αντισταθμίσει την πτώση στη Βρετανία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: