Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Ρατσιστική διάκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Ρατσιστική διάκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

18-eforia.jpg

ΔΟΥ ΧαλανδρίουEUROKINISSI
Εκ των προτέρων σαν ύποπτους για παραποίηση στοιχείων και πλαστογράφηση αντιμετωπίζει τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εισάγοντας μια απαράδεκτη διάκριση στον τρόπο που μεταχειρίζεται το κράτος τους μετανάστες, μόνο και μόνο εξαιτίας του ότι είναι μετανάστες.
Με πρόσφατη εγκύκλιό της προς τις ΔΟΥ, η Αρχή ζητά από τους υπαλλήλους να αντιμετωπίζουν κάθε μετανάστη που υποβάλλει δικαιολογητικά σαν εκ των προτέρων ένοχο, υποχρεώνοντάς τους να στέλνουν για έλεγχο εγκυρότητας στις αρμόδιες αρχές τα δικαιολογητικά για την άδεια διαμονής, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ή υποψία παραποίησης σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση.
«Καθώς παρατηρήθηκε προσκόμιση πλαστών ή παραποιημένων στοιχείων που αφορούν στη νόμιμη παραμονή στη χώρα αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, κάθε συναλλαγή αλλοδαπού υπηκόου τρίτης χώρας θα ολοκληρώνεται μόνο κατόπιν ελέγχου της εγκυρότητας των προσκομιζόμενων στοιχείων που αποδεικνύουν τη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα. Για τον σκοπό αυτό, ο αρμόδιος υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. θα αποστέλλει σχετικό έγγραφο στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στο fax της αρμόδιας εκδούσας αρχής που αναφέρεται στο υποβαλλόμενο δικαιολογητικό ή με άλλο πρόσφορο τρόπο, προκειμένου αυτή να αποφανθεί για την εγκυρότητά του. Μετά την επιβεβαίωσή της θα προβαίνει στην ολοκλήρωση της συναλλαγής», αναφέρει η απαράδεκτη εγκύκλιος.

Θεσμικός ρατσισμός

Με τον τρόπο αυτόν, δημιουργούνται επιπλέον καθυστερήσεις στην ήδη δυσλειτουργική και χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης των αδειών διαμονής, που ταλαιπωρεί δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας, τη στιγμή που το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχεδιάζει να απλοποιήσει και να επιταχύνει τη διαδικασία.
Το χειρότερο, εισάγεται στη λειτουργία του κράτους άλλη μία διάταξη απροκάλυπτου θεσμικού ρατσισμού, που εμπεδώνει ακόμα περισσότερο στη δημόσια διοίκηση μια κουλτούρα διακρίσεων και θυμίζει τις ρατσιστικές επιδόσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.
«Ελληνικά δημόσια έγγραφα θα στέλνονται προς επαλήθευση, με μόνο κριτήριο το ότι τα καταθέτει και τα επικαλείται αλλοδαπός. Νομιμόφρονες και απολύτως τακτοποιημένοι αλλοδαποί θα βλέπουν τις φορολογικές εκκρεμότητές τους να καθυστερούν ενώ εκείνες των ημεδαπών θα προωθούνται κανονικά. Η εφευρετικότητα των διακρίσεων δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει, τουλάχιστον μέχρις ότου πληροφορηθεί η ΑΑΔΕ ότι κυκλοφορούν και πλαστές ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: