Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Μεταφορά υπαλλήλων της ΑΑΔΕ που αξιολογούνται ως ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς

Μεταφορά υπαλλήλων της ΑΑΔΕ που αξιολογούνται ως ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς




Με την κ.υ.α. 2/58459/0004/2018 καθορίζεται η διαδικασία, ο τρόπος και ειδικότερα ζητήματα μεταφοράς των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που θα αξιολογηθούν ως ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Αρχής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38, παρ. 5 του ν. 4389/2016, ως εξής:

- Οι υπάλληλοι που θα αξιολογηθούν ως ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μεταφέρονται σε Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβανομένων των Δημοσιονομικών Υπηρεσιών Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ), καθώς και σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

- Οι ανωτέρω υπάλληλοι δύνανται με αίτησή τους να δηλώσουν φορέα προτίμησης. Η αίτησή τους δεν είναι δεσμευτική για την υπηρεσία.

- Οι μεταφερόμενοι υπάλληλοι τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις ίδιου κλάδου και κατηγορίας και με την ίδια σχέση εργασίας. Εάν δεν υπάρχουν κενές θέσεις, συνιστώνται προσωποπαγείς αντίστοιχου κλάδου και κατηγορίας.
Επίσης, οι ανωτέρω υπάλληλοι κατατάσσονται στα ίδια μισθολογικά κλιμάκια, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, διατηρούν το σύνολο των αποδοχών τους, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής διαφοράς.

- Η διαδικασία μεταφοράς των υπαλλήλων ολοκληρώνεται σε χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την κοινοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών της απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., η οποία ορίζεται στο άρθρο 7 παράγραφος 6 της αρ. ΔΔΑΔ Ε 1176065 ΕΞ 2017 απόφασης.

- Η απόφαση μεταφοράς των ανωτέρω υπαλλήλων συνυπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών και το Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.


https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: