Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

CNBC: Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην λάβει χρήματα, λόγω των καθυστερήσεων στις δεσμεύσεις

CNBC: Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην λάβει χρήματα, λόγω των καθυστερήσεων στις δεσμεύσεις

Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 10:45
 
UPD:11:30
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
A- A A+
H Eλλάδα κινδυνεύει να μην λάβει φρέσκο χρήμα τους επόμενους μήνες, καθώς μία σειρά υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, μεταδίδει το CNBC. To αμερικανικό δίκτυο αναφέρεται στα κέρδη από ελληνικά ομόλογα, που έχουν στην κατοχή τους η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος. Διεκδικούμε δόση 640 εκατ. ευρώ.  
Η επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου εξαρτάται από την τήρηση των δεσμεύσεων έναντι των πιστωτών, όπως εξάλλου ισχύει και για τα μέτρα ελάφρυνσης τους χρέους. 
«Έχουν μείνει πίσω στο χρονοδιάγραμμα αυτών που πρέπει να κάνουν» σχολίασε στο CNBC αξιωματούχος της E.E. με γνώση των συζητήσεων, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία ου, καθώς όπως είπε πρόκειται για ευαίσθητο ζήτημα. Εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο στο CNBC. 
Όπως έγραφε πρόσφατα η «Ν» η Κομισιόν έβγαλε κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα για τις καθυστερήσεις. Στις Βρυξέλλες επικρατεί προβληματισμός για τις δεσμεύσειις, που θα καταστήσουν δυνατή την εκταμίευση της εξαμηνιαίας δόσης των περίπου 640 εκατ. των κερδών της ΕΚΤ και κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα.
Ερωτηθείς σχετικά ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης απάντησε χθες ότι υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα σε σχέση με την ταχύτητα υλοποίησης των δεσμεύσεων. Απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει, παρότι ρωτήθηκε, εάν οι θεσμοί έχουν πρόβλημα και με το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού.
Το ελληνικό ζήτημα δεν θα απασχολήσει τη μεθεπόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 11 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Εκεί θα κριθεί και η εκταμίευση της εξαμηνιαίας δόσης.
 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: