Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Θέλεις φοροαπαλλαγή; Γίνε ευγενικός χορηγός σε κόμμα, βουλευτή ή ευρωβουλευτή



Το ξέρατε ότι οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές επιχορηγούνται από ιδιώτες; Όχι; Ναι και μάλιστα γλιτώνουν χρήματα από την εφορία. Ε, λοιπόν μας το αποκαλύπτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Από την ανάλυση που έκανε για τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλαμε το 2018 προκύπτουν και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Λοιπόν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές χρηματοδοτήθηκαν από ιδιώτες οι οποίοι για τη χρηματοδότησή τους είχαν φοροαπαλλαγή. Ναι καλά διαβάσατε. Οι φόροι που πλήρωσαν οι ευγενείς χορηγοί ήταν μειωμένοι κατά 216.706 ευρώ. Που σημαίνει ότι οι… ευγενικές χορηγίες στους… φτωχούς βουλευτές και ευρωβουλευτές ξεπέρασαν τις 500 ως 600 χιλιάδες ευρώ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Εφορία: Ελαφρύνσεις σε χορηγούς βουλευτών ευρωβουλευτών και κομμάτων


Η εφορία αποκαλύπτει χορηγίες σε βουλευτές και ευρωβουλευτές
Το ξέρατε ότι οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές επιχορηγούνται από ιδιώτες; Οχι; Ναι και μάλιστα γλιτώνουν χρήματα από την εφορία. Ε, λοιπόν μας το αποκαλύπτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Από την ανάλυση που έκανε για τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλαμε το 2018 προκύπτουν και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Λοιπόν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές χρηματοδοτήθηκαν από ιδιώτες οι οποίοι για τη χρηματοδότησή τους είχαν φοροαπαλλαγή. Ναι καλά διαβάσατε. Οι φόροι που πλήρωσαν οι ευγενείς χορηγοί ήταν μειωμένοι κατά 216.706 ευρώ. Που σημαίνει ότι οι… ευγενικές χορηγίες στους… φτωχούς βουλευτές και ευρωβουλευτές ξεπέρασαν τις 500 ως 600 χιλιάδες ευρώ.
Αλλά και τα κόμματα πήραν το μερίδιό τους από τις…ευγενείς χορηγίες ιδιωτών που θέλησαν να τα ενισχύσουν. Τα ποσά των χορηγιών θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύρια ευρώ, αφού οι φόροι που γλίτωσαν ήταν 533.862 ευρώ.
Συνολικά οι… ευγενικές (το επαναλαμβάνουμε) χορηγίες ιδιωτών προς τα κόμματα και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια ευρώ και οι φόροι που γλίτωσαν οι χορηγοί ανήλθαν σε 750.568 ευρώ.
Καθόλου άσχημα δηλαδή τόσο για τους φτωχούληδες βουλευτές και ευρωβουλευτές, καθώς και τα κόμματα.
Στο ίδιο ύψος με τα κόμματα και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές ανήλθαν και οι χορηγίες ιδιωτών για τον πολιτισμό, προκύπτει από τα στοιχεία για την εφορία. Τα ποσά των φόρων που γλίτωσαν οι χορηγοί ανήλθαν σε 754.055 ευρώ, δηλαδή 4.000 περίπου ευρώ παραπάνω από τις μειώσεις φόρων που είχαν για τις χορηγίες σε κόμματα, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: