Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ακατάσχετος λογαριασμός: Αυξάνεται το όριο των 1.250 ευρώ Με αυτή την απόφαση ξεμπλοκάρονται χιλιάδες λογαριασμοί

Ακατάσχετος λογαριασμός: Αυξάνεται το όριο των 1.250 ευρώ
Με αυτή την απόφαση ξεμπλοκάρονται χιλιάδες λογαριασμοί
27 Ιουν 2019 - 09:57
Picture 0 for Ακατάσχετος λογαριασμός: Αυξάνεται το όριο των 1.250 ευρώ
Απόφαση, που θα δώσει «ανάσα» σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, παρουσιάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών» την Πέμπτη. Κι αυτό γιατί σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι παίρνει, τελικά, ΦΕΚ η υπουργική απόφαση της Αικατερίνης Παπανάτσιου για τον κλιμακωτό ακατάσχετο λογαριασμό και αυξάνεται πάνω από τα 1.250 ευρώ το ποσό που δεν θα μπορεί να κατασχέσει η Εφορία.

Η υπουργική απόφαση για τον προοδευτικά ακατάσχετο λογαριασμό βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής, θα ακολουθήσει η έκδοσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ πιθανότατα ακόμη και σήμερα και με τη δημοσίευσή της ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του ψηφισμένου μέτρου.

Οι συνεπείς οφειλέτες αποκτούν δυνατότητα για μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους σε ύφος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους.

Έτσι το σημερινό ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά το άθροισμα των ποσών των δύο τελευταίων μηνιαίων δόσεων που εξοφλήθηκαν, το οποίο θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστές από 3 έως και 4,5.

Προκειμένου να χτιστεί αυτός ο ακατάσχετος λογαριασμός θα πρέπει να έχει προηγηθεί η πληρωμή δύο δόσεων της ρύθμισης. Να υποβληθεί ηλεκτρονική αίτηση, στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός λογαριασμού για τον οποίο ζητείται περιορισμός της κατάσχεσης ενώ ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα ο περιορισμός της κατάσχεσης χορηγείται αποκλειστικά στον δηλωθέντα μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: