Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Δείτε τηλεφωνικά από την ΑΑΔΕ εάν δικαιούστε κοινωνικό μέρισμα

Δείτε τηλεφωνικά από την ΑΑΔΕ εάν δικαιούστε κοινωνικό μέρισμα

Λύση στο ζήτημα των πολλών απορρίψεων στο koinonikomerisma.gr για το κοινωνικό μέρισμα θέλει να βάλει η κυβέρνηση και γι' αυτό τον λόγο θέτει σε εφαρμογή ειδική πλατφόρμα ενστάσεων καθώς και τηλεφωνικός αριθμός, τηλεφωνώντας στο οποία θα ενημερώνεται ο οποιοσδήποτε για το αν είναι δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος.

Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός 2131621000 λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος. Ήδη έχουν εξυπηρετηθεί 150 πολίτες.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως θα αυξηθεί το συνολικό ποσό για το κοινωνικό μέρισμα που θα διατεθεί στην κατηγορία των ΑμεΑ.



Ετσι αν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, θα ενταχθούν περισσότερες κατηγορίες ΑμεΑ στην χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.

Όπως άλλωστε ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών είχε γίνει γνωστό, μετά τον σάλο που σήκωσε η καταιγίδα απορρίψεων δικαιούχων από την πλατφόρμα, όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα στο koinonikomerisma.gr αναμένεται να ανοίξει πεδίο για ενστάσεις και οι δικαιούχοι που καθορίζει η υπουργική απόφαση, θα μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους. Τα Dikaiologitika News θα ενημερώνουν λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το κοινωνικό μέρισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: