Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Διαβίβαση παραστατικών εσόδων στη «myData» από τον Ιούνιο Υπογράφεται σύντομα η απόφαση για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα

Διαβίβαση παραστατικών εσόδων στη «myData» από τον Ιούνιο
Υπογράφεται σύντομα η απόφαση για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα
03 Μαρ 2020 - 11:11
Picture 0 for Διαβίβαση παραστατικών εσόδων στη «myData» από τον Ιούνιο
Του Γιώργου Παλαιτσάκη

Στις αρχές Ιουνίου θα αρχίσει η διαδικασία διαβίβασης των δεδομένων των φορολογικών στοιχείων που εκδίδουν φέτος οι επιχειρήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myData, μέσω της οποίας θα τηρούνται πλέον ηλεκτρονικά όλα τα φορολογικά βιβλία. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής σε ομιλία του στην ενημερωτική εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), με θέμα «Το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό τοπίο», σύντομα αναμένεται να υπογραφεί και να κοινοποιηθεί η απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData. Βάσει των όσων διευκρίνισε ο κ. Πιτσιλής, ο στόχος της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών είναι η ηλεκτρονική διαβίβαση των παραστατικών εσόδων στην πλατφόρμα myData να ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2020 και από τον Οκτώβριο του ιδίου έτους να ξεκινήσει ο χαρακτηρισμός των εξόδων από την πλευρά του λήπτη.

Όλα τα δεδομένα του πρώτου πενταμήνου του 2020, για τα έσοδα, και του πρώτου εννεαμήνου του 2020, για τα έξοδα, θα διαβιβαστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Η απόφαση θα ρυθμίζει και μια σειρά από άλλες λεπτομέρειες που αφορούν τα διαφορετικά κανάλια διαβίβασης, καθώς και τη φόρμα καταχώρησης που περιορίζεται στις επιχειρήσεις με μικρό τζίρο και λίγα παραστατικά, κατ’ αναλογία όσων ορίζονται για την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων από λογιστή φοροτεχνικό.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: