Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Εργαζόμενοι στον τουρισμό. Προς μετάθεση η πληρωμή των 534 ευρώ για το μήνα Ιούνιο;

Εργαζόμενοι στον τουρισμό. Προς μετάθεση η πληρωμή των 534 ευρώ για το μήνα Ιούνιο;


Για τις 7 Ιουλίου 2020 μετατίθεται η έναρξη υποβολής των υπεύθυνων δηλώσεων των εργαζομένων στον τουρισμό με δικαίωμα επαναπρόσληψης, αντί για σήμερα 1 Ιουλίου όπως είχε ανακοινωθεί. 
Οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι, άδικα περίμεναν να ανοίξει σήμερα η σχετική πλατφόρμα, για να υποβάλλουν την δήλωσή τους για την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ για το μήνα Ιούνιο, η πληρωμή του οποίου φαίνεται να πηγαίνει για αργότερα από τις ημερομηνίες που είχαν ανακοινωθεί, (13/7/2020 έως και 14/7/2020) λόγω της μετάθεσης έναρξης λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας.
Σε σχετικό δελτίο τύπου της, η ΠΟΕΕΤ αναφέρει:
Μάταια περιμέναμε να ανοίξει η Πλατφόρμα…
 Μετά από επικοινωνία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας πληροφορηθήκαμε πως τελικά η πλατφόρμα για την αίτηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω αναστολής της σύμβασης μετατίθεται για 07/07/2020.
Αφορά τους χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία που θα πάρουν τα 534€ του Ιουνίου τέλος Ιουλίου!!!
Για τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο θα έπρεπε να έχει ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ από τις 15/06 και ακόμα τίποτα!!!
Για τους εποχικά εργαζόμενους σε 12 μήνες λειτουργίας ξενοδοχεία υπάρχει ο Ν.1545/85 που υποχρεώνει την επαναπρόσληψη τους και δυστυχώς δεν αναφέρεται στις ρυθμίσεις.
ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ!
Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι επιτέλους αυτά τα 534€ του Ιουνίου;
Τηρήστε τον Νόμο 1545/85 άρθρο 18 παρ.6 που λέει πως είναι υποχρεωτική η επαναπρόσληψη και στους εποχικά εργαζόμενους στα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία αλλά και στον Επισιτισμό!
Σήμερα που υποτίθεται πως ξεκίνησε η Τουριστική σαιζόν οι εργαζόμενοι δέχονται ακόμα ένα πλήγμα.+
ΖΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ – ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ – ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΕΤ – 1/7/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: