Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Δ.Τ. ΥΠΟΙΚ-ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 4-ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

 Το Οικονομικό Επιτελείο αποδεικνύεται συνεπές με τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο έθεσε.Από σήμερα, Παρασκευή 20/11/2020, οι δικαιούχοι του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας

.

Το ύψος του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι από το χρηματοδοτικό σχήμα θα παρουσιάζεται απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 προβλέπονται ακόμα ευνοϊκότεροι όροι ως προς τους δικαιούχους και το ύψος της ενίσχυσης, το 50% της οποίας είναι μη επιστρεπτέο, υπό τον όρο διατήρησης του επιπέδου απασχόλησης έως και την 31η/3/2021.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης ολοκληρώνεται σε 2 βήματα:

Βήμα 1ο: Συμπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία εσόδων-εξόδων της επιχείρησης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ» στην πλατφόρμα “myBusinessSupport”. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων αυτών, διότι μετά την οριστικοποίησή τους δεν είναι δυνατή η τροποποίησή τους.

Βήμα 2ο: Μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ», πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί οριστικοποιημένη αίτηση χορήγησης μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport”, και ειδικότερα μέσω της εφαρμογής «ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4: ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ». Σε περίπτωση μη ορθής συμπλήρωσης της αίτησης, η αίτηση τροποποιείται μόνο αυθημερόν.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: