Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Μείωση ενοικίου κατά 80% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις

 «Προωθούνται οι τομές εκείνες που θα φέρουν ξανά τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης», είπε από βήματος της Ολομέλειας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021 που υπερψηφίστηκε με 158 «ναι». Επισημαίνοντας πως οι επιλογές για το 2021 ενισχύουν τις εφεδρείες κατά της πανδημίας με 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τόνισε πως ο αναπτυξιακός προσανατολισμός εξαρτάται από την έξοδο από την υγειονομική κρίση και ανακοίνωσε μια τεράστιας σημασίας επένδυση που αφορά την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, για την οποία αύριο υπογράφεται επιστολή πρόθεσης συνεργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για «μακρόπνοο, σαφές παραγωγικό μοντέλο που θα καταστήσει τη χώρα ανταγωνιστική και θα δημιουργήσει νέο πλούτο που θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους». Συναρτώντας τις πρωτοβουλίες για την ανακούφιση από τις συνέπειες της πανδημίας με τη συνέχιση των δομικών μεταρρυθμίσεων, ανακοίνωσε μείωση ενοικίου κατά 80% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στο φιλόδοξο σχέδιο αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ανέφερε ως εθνικό στόχο τη διαρκή μείωση των ανισοτήτων και τη διαρκή αύξηση του δημόσιου πλούτου, ανέφερε ότι το εμβόλιο είναι «το σύνορο ανάμεσα στον επίλογο της πανδημίας και τον πρόλογο της μετα-covid εποχής και σε αυτές τις συνθήκες είναι προσαρμοσμένος ο προϋπολογισμός», που όπως τόνισε συντάχθηκε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: