μέσα απο σχετικό βίντεο στη σελίδα UK in Greece στο facebook.

Από την 1η Ιανουαρίου το σύστημα μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται πιο αντικειμενικό με τη θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων και την εφαρμογή ενός point system.

H πρέσβυς θέλησε μέσα απο το σχετικό βίντεο να επισημάνει τρία σημαντικά στοιχεία:

-Οι Έλληνες μπορούν να συνεχίσουν αν επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς βίζα για διάστημα έως και 6 μηνών, για τουρισμό, για να δουν τους δικούς τους και τους φίλους τους.

-Οι Έλληνες που θα επιλέξουν να εμπιστευτούν το κορυφαίο ακαδημαϊκό περιβάλλον για τις σπουδές τους απο την 1η Ιανουαρίου και μετά μπορούν ήδη να ξεκινήσουν τις διαδικασίες έκδοσης βίζας online. Επιπλέον οι απόφοιτοι πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών θα έχουν τη δυνατότητα για βίζα αποφοίτων με διετή διάρκεια ή τριετή διάρκεια για όσους ολοκληρώνουν το διδακτορικό τους στη Βρετανία.

-Οι Έλληνες που επιλέγουν να σταδιοδρομήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να ξέρουν ότι πάντα θα είμαστε ανοιχτοί για το ταλέντο, τις δεξιότητες και την πολύτιμη συμβολή τους στη ζωή και στην ευημερία της Μεγάλης Βρετανίας. Γι᾽αυτούς το σύστημα θα δέχεται αιτήσεις από την 1η Δεκεμβρίου. Όσοι βρίσκονται ήδη στη Βρετανία και έχουν λάβει settle status ή pre-settle status δεν επηρεάζονται καθόλου απο τις αλλαγές στο μεταναστευτικό σύστημα.

“Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Βρετανία υπήρξε πάντα μία ανοιχτή και φιλόξενη χώρα που δέχεται, εκτιμά και προσφέρει ευκαιρίες και ορίζοντες σε όλους όσους θέλουν με τις ικανότητες τους να συμβάλλουν στην πρόοδο και στην ευημερία τους. Και αυτό δεν αλλάζει” ανέφερε η Kate Smith.

 

Info: Δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες οι οπόιες υπάρχουν και στα ελληνικά στο GOV.UK/EgkatastasiStoInomenoVasileio