Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 2021 Φεβρουάριος 2021

 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 2021

Φεβρουάριος 2021

Φορολογικές - Ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις Φεβρουαρίου 2021

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι σύζυγοι μπορούν να υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, όταν ο ένας από τους δύο συζύγους δεν συναινεί και το γνωστοποιεί με ανέκκλητη δήλωσή του στην αρμόδια ΔΥΟ μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ

Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή κατά το προηγούμενο έτος, που έληξε στις 31.12.2020 παρατείνεται έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή μέχρι τις  26 Φεβρουαρίου.

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες που το φορολογικό έτος έληξε στις 30.6.2020 καταβάλλουν την 2η δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι τη 1 Μαρτίου.

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΙ

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλει δήλωση του μηνός Δεκεμβρίου του παρακρατηθέντος φόρου 5% για τα εισοδήματα από μερίσματα (εισόδημα από μετοχές, ιδρυτικούς τίτλους) μέχρι  τις 25 Φεβρουαρίου με καταβολή του φόρου στη 1 Μαρτίου.

ΤΟΚΟΙ

Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλει δήλωση του μηνός Δεκεμβρίου του παρακρατηθέντος φόρου 15% για τα εισοδήματα από τόκους (εισόδημα από καταθέσεις, χρεόγραφα, ομολογίες) μέχρι  25 Φεβρουαρίου με καταβολή του φόρου στη 1 Μαρτίου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλει δήλωση του μηνός Δεκεμβρίου του παρακρατηθέντος φόρου 20% για τα εισοδήματα από δικαιώματα (πνευματικά δικαιώματα)  μέχρι  25 Φεβρουαρίου με καταβολή του φόρου στη 1 Μαρτίου.

ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλει δήλωση του μηνός Δεκεμβρίου του παρακρατηθέντος φόρου 3% στην αξία του κατασκευαζόμενου έργου μέχρι τη 1 Μαρτίου.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Κάθε νομικό πρόσωπο η νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλει δήλωση και καταβάλλει το φόρο του μηνός Δεκεμβρίου του παρακρατηθέντος φόρου 15% για τις αμοιβές που καταβλήθηκαν σε δικηγόρους για εργατικές υποθέσεις μέχρι τη 1 Μαρτίου.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,Ο.Τ.Α., ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Κοινωφελή Ιδρύματα υποβάλλουν δήλωση και καταβάλλουν το φόρο του μηνός Δεκεμβρίου για τις προμήθειες που παρακρατήθηκαν πάνω στην καθαρή αξία των αγαθών και υπηρεσιών που προμηθεύτηκαν από επιχειρήσεις, με το φόρο να υπολογίζεται με συντελεστή 1% για τα υγρά καύσιμα και τα τσιγάρα, 4% για τα λοιπά αγαθά και 8% για την παροχή υπηρεσιών μέχρι τη 1 Μαρτίου.

ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Κάθε φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα υποβάλλει προσωρινή δήλωση Φ.Μ.Υ. και καταβάλλει το φόρο του μηνός Δεκεμβρίου που παρακρατήθηκε για  πληρωμές ή παροχές σε είδος στους εργαζομένους τους ή υπαλλήλους τους, ή καταβάλλει συντάξεις σε φυσικά πρόσωπα ή διενεργεί πληρωμές στους ασφαλισμένους τους μέχρι τη 1 Μαρτίου.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΣΕΩΣ

Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλει  δήλωση και καταβάλλει το φόρο του μηνός Δεκεμβρίου για τις αποζημιώσεις λόγω απολύσεως των μισθωτών που καταβλήθηκαν μέχρι τη 1 Μαρτίου.

ΑΜΟΙΒΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλει  δήλωση και καταβάλλει το φόρο 20% του μηνός Δεκεμβρίου για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες μέχρι τη 1 Μαρτίου.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ

Για δάνεια μεταξύ εμπόρων ή εμπορικών εταιρειών και τρίτων και για καταθέσεις ή αναλήψεις χρημάτων από εταίρους ή μετόχους από ή προς τις  εταιρείες τους υποβάλλεται δήλωση χαρτοσήμου και καταβάλλεται ο φόρος για τον μήνα Ιανουάριο  μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ιδιωτικά έγγραφα μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής TAXISnet από τον εκμισθωτή μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης, την τροποποίησή της και την λύση της.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ

Α) Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί εμπόριο ποσίμων (ιαματικών ή μη ) υδάτων υποβάλλει  δήλωση και καταβάλλει στο δημοτικό ή κοινοτικό ταμείο το δικαίωμα υδροληψίας του μηνός Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Β) Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που έχει έσοδα από camping, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ υποβάλλει δήλωση και καταβάλλει στο δημοτικό ή κοινοτικό ταμείο το τέλος παρεπιδημούντων του μηνός Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, αν είναι υπόχρεοι ΦΠΑ, αλλιώς μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Γ) Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που έχει έσοδα από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υποβάλλει  δήλωση και καταβάλλει στο δημοτικό ή κοινοτικό ταμείο το τέλος παρεπιδημούντων του μηνός Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Δ) Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που έχει έσοδα από κέντρα διασκεδάσεως, εστιατόρια κλπ υποβάλλει δήλωση και καταβάλλει στο δημοτικό ή κοινοτικό ταμείο το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων του Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, αν είναι υπόχρεοι ΦΠΑ, αλλιώς μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι υποκείμενοι στο ΦΠΑ που τηρούν διπλογραφικά βιβλία υποβάλλουν ηλεκτρονικά  την αρχική εμπρόθεσμη δήλωση με χρεωστικό υπόλοιπο για τον μήνα Ιανουάριο μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημερομηνία υποβάλλουν δήλωση όσοι έχουν πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο, όπως επίσης και οι εγκεκριμένοι αποθηκευτές αλκοολούχων ποτών ή άλλων αλκοολούχων προϊόντων που τηρούν απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία.

ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Α) Οι υποκείμενοι στο ΦΠΑ που τηρούν απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία υποβάλλουν ηλεκτρονικά στατιστική δήλωση (intrastat) για τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές του μηνός Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Β) Οι υποκείμενοι στο ΦΠΑ που τηρούν απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία υποβάλλουν ηλεκτρονικά τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα για τις συναλλαγές του Ιανουαρίου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

ΚΙΝΗΤΗ & ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Υποβολή δήλωσης και καταβολή του τέλους κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας για τον μήνα Δεκέμβριο μέχρι τη 1 Μαρτίου.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Υποβολή δήλωσης και καταβολή του τέλους για την σταθερή τηλεφωνία (υπηρεσίες φωνής και internet) για τον μήνα Δεκέμβριο μέχρι τη 1 Μαρτίου.

ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Υποβολή δήλωσης και απόδοση του φόρου διαμονής για φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται κατά το μήνα Ιανουάριο μέχρι τη 1 Μαρτίου.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με κατοικία ή έδρα στην Ελλάδα που διαφημίζεται μέσω Μ.Μ.Ε. ή μέσω διαδικτύου καταβάλλει φόρο 2% επί της τιμολογημένης διαφημιστικής δαπάνης στον ΕΔΟΕΑΠ για τον μήνα Ιανουάριο μέχρι τις 1 Μαρτίου. Την ίδια ημερομηνία υποβάλλεται και η Αναλυτική Κατάσταση ειδικής εισφοράς στο διαδίκτυο.

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

Οι «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής» υποβάλλονται μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το «Ακίνητο». Σε περίπτωση ακύρωσης της βραχυχρόνιας μίσθωσης και όταν βάσει πολιτικής ακύρωσης προβλέπεται καταβολή ποσού μισθώματος από τον μισθωτή, υποβάλλεται αρχική «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ακύρωση. Η προθεσμία υποβολής των αρχικών «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» με ημερομηνία αναχώρησης του μισθωτή από 1/8/2020 έως και 31/08/2020 ή των αρχικών «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» με ημερομηνία ακύρωσης της μίσθωσης από 1/8/2020 έως και 31/08/2020 παρατείνεται έως και τις 20 Οκτωβρίου 2020.

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Για διαφημίσεις που γίνονται με ημερολόγια, δώρα, έντυπα, κάθε είδους παραστάσεις ή λέξεις σε αυτοκόλλητα ή είδη με διαφημιστικές παραστάσεις ή λέξεις ή με άλλο παρόμοιο τρόπο, καθώς και για διαφημίσεις που γίνονται από τον αέρα με οποιονδήποτε τρόπο, το τέλος ορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί της δαπάνης διαφήμισης. Τα ένθετα διαφημιστικά φυλλάδια, που διανέμονται μαζί με εφημερίδες και τα περιοδικά, υπόκεινται στο ανωτέρω τέλος διαφήμισης

Η προβολή προϊόντων σε χώρους καταστημάτων είτε με τοποθέτησή τους σε εμφανή σημεία είτε με έντυπα, δώρα, επιγραφές ή άλλο παρόμοιο τρόπο θεωρείται διαφήμιση και υπόκειται σε τέλος διαφήμισης που υπολογίζεται με συντελεστή δύο τοις εκατό (2%) επί της διαφημιστικής δαπάνης.

Το τέλος αυτό βαρύνει τον διαφημιζόμενο ενώ η απόδοσή του γίνεται πάντοτε από τον ίδιο με δήλωση η οποία υποβάλλεται το αργότερο μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος. Η καταβολή πραγματοποιείται σε οποιοδήποτε γραφείο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων λειτουργεί σε Δημόσια Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) και αποδεικνύεται με την παροχή ανάλογου παραστατικού στοιχείου (διπλότυπο).

ΕΙΣΦΟΡΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

Απόδοση εισφοράς δακοκτονίας για τα αγορασθέντα ή πωληθέντα αγροτικά προϊόντα κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από επιτηδευματίες και επιχειρήσεις του μηνός Ιανουαρίου μέχρι 26 Φεβρουαρίου.

Α.Π.Δ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Υποβολή Α.Π.Δ. επιχειρήσεων, πολυκατοικιών και οικοδομικοτεχνικών έργων για τον μήνα Ιανουάριο μέχρι τη 1 Μαρτίου.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ

Αναγγελία πρόσληψης (Έντυπο Ε3) - Συμπληρωματικός Πίνακας Προσωπικού Νέας Πρόσληψης (Έντυπο Ε4)

Υποβολή του ενιαίου εντύπου Ε3 (Ε3 Αναγγελία Πρόσληψης και Ε4 Συμπληρωματικός Πίνακας Προσωπικού Νέας Πρόσληψης) ηλεκτρονικά το αργότερο την ίδια ημέρα της πρόσληψης και πάντως πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο. Για την ολοκλήρωση της υποβολής του εντύπου Ε3 αναγράφεται υποχρεωτικά (στο σχετικό πεδίο) ο αριθμός αδείας άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας για ειδικότητες συναφείς με: α) συντήρηση, επισκευή και λειτουργία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, β) χειρισμό μηχανημάτων τεχνικών έργων, γ) εκτέλεση, συντήρηση, επισκευή και επιτήρηση της λειτουργίας μηχανολογικών εγκαταστάσεων σε βιομηχανίες και άλλες μονάδες, δ) χειρισμό και την επιτήρηση ατμολεβήτων και ε) εκτέλεση τεχνικού έργου και παροχή τεχνικής υπηρεσίας για εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και οξυγονοκόλλησης. Οι νέοι εργοδότες, οι οποίοι προβαίνουν σε πρόσληψη για πρώτη φορά, και οι εργοδότες που ιδρύουν παραρτήματα με νέες προσλήψεις εργαζομένων, μπορούν να υποβάλουν το έντυπο Ε3 εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την απογραφή στην αρμόδια Υπηρεσία του ΕΦΚΑ.

Ειδικά στην περίπτωση παρέλευσης των προβλεπόμενων προθεσμιών για την υποβολή του εντύπου Ε3 (Ενιαίο Έντυπο Αναγγελίας Πρόσληψης) η διαδικασία της κατάθεσης πραγματοποιείται με προσέλευση στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, όπου υποβάλλονται σε έντυπη μορφή τα αντίστοιχα στοιχεία του Ε3 και του ΟΑΕΔ.

Πίνακας προσωπικού (Ετήσιος / Αρχικός / Ετήσιος Συμπληρωματικός / Συμπληρωματικός Ωραρίου / Τροποποιητικός Αποδοχών) (Έντυπο Ε4)

Υποβολή του  ετήσιου πίνακα προσωπικού (έντυπο Ε4) ηλεκτρονικά από 1 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου.

Στην περίπτωση μεταβολών που αφορούν τις αποδοχές, ο εργοδότης υποβάλλει ηλεκτρονικά το έντυπο Ε4 συμπληρωμένο μόνο ως προς τα στοιχεία των μεταβολών εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη μεταβολήΣε περίπτωση αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου, ο εργοδότης υποχρεούται να καταχωρίσει το συμπληρωματικό πίνακα προσωπικού με τα μεταβληθέντα στοιχεία, την ίδια ημέρα της ημέρας αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου και πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους. Για την ολοκλήρωση της υποβολής του εντύπου Ε4 αναγράφεται υποχρεωτικά (στο σχετικό πεδίο) ο αριθμός αδείας άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας για ειδικότητες συναφείς με: α) συντήρηση, επισκευή και λειτουργία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, β) χειρισμό μηχανημάτων τεχνικών έργων, γ) εκτέλεση, συντήρηση, επισκευή και επιτήρηση της λειτουργίας μηχανολογικών εγκαταστάσεων σε βιομηχανίες και άλλες μονάδες, δ) χειρισμό και την επιτήρηση ατμολεβήτων και ε) εκτέλεση τεχνικού έργου και παροχή τεχνικής υπηρεσίας για εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και οξυγονοκόλλησης. Δεν απαιτείται η υποβολή συμπληρωματικού εντύπου Ε4 όταν ο εργοδότης αλλάζει νόμιμο εκπρόσωπο.

Το έντυπο Ε4 (συμπληρωματικός ωραρίου) μπορεί να υποβάλλεται μέσω κινητού τηλεφώνου με αποστολή μηνύματος υπό την προϋπόθεση ότι ο εργοδότης έχει δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου ανά παράρτημα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Ο εργοδότης ή τα εξουσιοδοτημένα από αυτόν πρόσωπα είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τη δήλωση του αριθμού κινητού τηλεφώνου καθώς και για τη δήλωση τυχόν μεταβολής αυτού. Με την ολοκλήρωση της υποβολής του εντύπου Ε4 (συμπληρωματικός ωραρίου) μέσω κινητού τηλεφώνου με αποστολή μηνύματος, αποδίδεται και αποτυπώνεται αριθμός πρωτοκόλλου και ημερομηνία υποβολής και αποτελεί για τον εργοδότη αποδεικτικό υποβολής του. Σε περίπτωση επιτυχούς ή ανεπιτυχούς υποβολής, αποστέλλεται στον χρήστη σχετικό μήνυμα. Σε περίπτωση μη αποστολής απαντητικού μηνύματος, το έντυπο δεν έχει υποβληθεί επιτυχώς.

Το έντυπο Ε4 (συμπληρωματικός ωραρίου) όταν αφορά σε καταχώριση στοιχείων του Πίνακα Αναπαύσεων ΚΤΕΛ ή του Βιβλιαρίου εργασίας τουριστικών λεωφορείων υποβάλλεται πριν την έναρξη ισχύος του και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζομένους.

Ειδικά στην περίπτωση παρέλευσης των προβλεπόμενων προθεσμιών για την υποβολή του εντύπου Ε4 (Συμπληρωματικός Πίνακας Προσωπικού Νέας Πρόσληψης) η διαδικασία της κατάθεσης πραγματοποιείται με προσέλευση στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, όπου υποβάλλονται σε έντυπη μορφή τα αντίστοιχα στοιχεία του Ε4 και του ΟΑΕΔ.

Για όσο χρόνο εφαρμόζεται το παραπάνω μέτρο, ο εργοδότης υποχρεούται να γνωστοποιήσει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συγκεντρωτικά, κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, που πραγματοποιήθηκε εντός του προηγούμενου μήνα κατά το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα της παρασχεθείσας εργασίας.

Η υποβολή στο Π.Σ. Εργάνη του εντύπου 4.1 «Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας Έντυπο Ειδικού Σκοπού του άρθρου 4 παρ. 2 της Π.Ν.Π. 11-03-20» για τον μήνα Ιανουάριο γίνεται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού (Έντυπο Ε5)

Αναγγελία της οικειοθελούς αποχώρησης του μισθωτού γίνεται με το έντυπο Ε5 ηλεκτρονικά μέσα σε τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες. Η υποβολή του εντύπου Ε5 ολοκληρώνεται με τον εργοδότη να συμπληρώνει την ηλεκτρονική φόρμα του εντύπου Ε5, την εκτυπώνει και ακολούθως, αφού τεθούν ιδιοχείρως οι υπογραφές εργοδότη και εργαζομένου, ολοκληρώνει την υποβολή επισυνάπτοντας το αρχείο του σαρωμένου εντύπου Ε5 με τις προαναφερθείσες υπογραφές. Σε περίπτωση μη υπογραφής του εντύπου Ε5 από τον εργαζόμενο, ο εργοδότης επισυνάπτει το αρχείο της σαρωμένης εξώδικης δήλωσης και της έκθεσης επίδοσης του δικαστικού επιμελητή. Σε περίπτωση εθελούσιας εξόδου εργαζομένων υποβάλλεται το έντυπο Ε5 με ομαδικό τρόπο καταχώρησης και εξατομικευμένο τρόπο υποβολής για κάθε έντυπο.

Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με ή χωρίς προειδοποίηση (Έντυπο Ε6)

Καταγγελία της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου (με ή χωρίς προειδοποίηση) γίνεται με το έντυπο Ε6 και πραγματοποιείται μέσα στην  προθεσμία των τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών.

Η διαδικασία ολοκλήρωσης της υποβολής του εντύπου Ε6 υλοποιείται ως εξής: αρχικά ο εργοδότης συμπληρώνει τη φόρμα του εντύπου Ε6, την εκτυπώνει και ακολούθως, αφού τεθούν ιδιοχείρως οι υπογραφές εργοδότη και εργαζομένου, ο εργοδότης ολοκληρώνει την υποβολή επισυνάπτοντας το αρχείο του σαρωμένου εντύπου Ε6 με τις προαναφερθείσες υπογραφές. Σε περίπτωση μη υπογραφής από τον εργαζόμενο του εντύπου Ε6, ο εργοδότης επισυνάπτει το αρχείο της σαρωμένης εξώδικης δήλωσης και της έκθεσης επίδοσης του δικαστικού επιμελητή.

Σύμφωνα με την απόφαση 36725/138/20.08.2019 παύει  η υποχρέωση του εργοδότη, να συμπληρώνει στο «Έντυπο Ε6 - Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου (με ή χωρίς προειδοποίηση)» το πεδίο στο οποίο θα αναφέρεται ο βάσιμος λόγος καταγγελίας της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου.

Από 21.08.2019, θα είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ νέα έκδοση του αρχείου *.xsd, που αφορά στις προδιαγραφές για μαζική καταχώρηση του εντύπου Ε6.

Βεβαίωση - Δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου (Έντυπο Ε7)

Βεβαίωση - Δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου (Έντυπο Ε7) υποβάλλεται μέσα στην  προθεσμία των τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών.

Αναγγελία υπερεργασίας ή νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης (Έντυπο Ε8)

Αναγγελία υπερεργασίας ή νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης γνωστοποιείται με το έντυπο Ε8πριν από την έναρξη πραγματοποίησης της υπερεργασίας ή της νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης. Στοιχεία που αφορούν την υπερεργασία ή τη νόμιμη υπερωριακή απασχόληση και έχουν καταχωριστεί σε επιτυχώς υποβληθέν έντυπο Ε8 μπορούν να τροποποιηθούν με νέα υποβολή πριν την πραγματοποίηση της αλλαγής. Ως ημερομηνία υποβολής των εντύπων θεωρείται η ημερομηνία και ώρα επιτυχούς ηλεκτρονικής καταχώρισης αυτών στο σύστημα με αυτόματη απόδοση στον αποστολέα - εργοδότη μοναδικού αριθμού πρωτοκόλλου. Το έντυπο Ε8 μπορεί να υποβάλλεται μέσω   κινητού τηλεφώνου με αποστολή μηνύματος υπό την προϋπόθεση ότι ο εργοδότης έχει δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου ανά παράρτημα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Ο εργοδότης ή τα εξουσιοδοτημένα από αυτόν πρόσωπα είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τη δήλωση του αριθμού κινητού τηλεφώνου καθώς και για τη δήλωση τυχόν μεταβολής αυτού. Με την ολοκλήρωση της υποβολής του εντύπου Ε8 μέσω κινητού τηλεφώνου με αποστολή μηνύματος, αποδίδεται και αποτυπώνεται αριθμός πρωτοκόλλου και ημερομηνία υποβολής και αποτελεί για τον εργοδότη αποδεικτικό υποβολής του. Σε περίπτωση επιτυχούς ή ανεπιτυχούς υποβολής, αποστέλλεται στο χρήστη σχετικό μήνυμα. Σε περίπτωση μη αποστολής απαντητικού μηνύματος, το έντυπο δεν έχει υποβληθεί επιτυχώς.

Για όσο χρόνο εφαρμόζεται το παραπάνω μέτρο, ο εργοδότης υποχρεούται να γνωστοποιήσει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συγκεντρωτικά, κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, που πραγματοποιήθηκε εντός του προηγούμενου μήνα κατά το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα της παρασχεθείσας εργασίας.

Αναγγελία πρόσληψης με σύμβαση μερικής απασχόλησης  ή και εκ περιτροπής εργασίας (Έντυπο Ε9)

Αναγγελία πρόσληψης με σύμβαση μερικής απασχόλησης ή και εκ περιτροπής εργασίας με την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας (Έντυπο Ε9) για ημερήσια ή εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη ή μηνιαία εργασία, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο, η οποία θα είναι μικρότερης διάρκειας από την κανονική μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την κατάρτισή της. Κατά την υποβολή του εντύπου Ε9 επισυνάπτονται τα σαρωμένα έγγραφα ατομικής σύμβασης μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας καθώς και οι σχετικές συμφωνίες ή αποφάσεις που αφορούν την εκ περιτροπής εργασία, αφού έχουν τεθεί ιδιοχείρως όλες οι απαραίτητες υπογραφές.

Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή όμοια Διαιτητική Απόφαση (Έντυπο Ε10)

Κατά την υποβολή του εντύπου Ε10 επισυνάπτεται η σαρωμένη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή όμοια Διαιτητική Απόφαση, αφού προηγουμένως έχουν τεθεί ιδιοχείρως όλες οι απαραίτητες υπογραφές, και τυχόν παραρτήματα ή/και πίνακες αυτής. Σε περίπτωση τυπικών σφαλμάτων ή/και ελλείψεων (ενδεικτικά: επισύναψη εσφαλμένου αρχείου, απουσία σελίδων, ξενόγλωσσο κείμενο, απουσία υπογραφών) η υποβολή του εντύπου Ε10 δεν γίνεται αποδεκτή και αποστέλλεται σχετικό ενημερωτικό μήνυμα.

Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας (Έντυπο Ε11)

Η γνωστοποίηση των στοιχείων της ετήσιας κανονικής άδειας γίνεται με το έντυπο Ε11 εντός του μηνός Ιανουαρίου κάθε έτους, όπου περιέχονται τα στοιχεία των υπαλλήλων που έλαβαν άδεια και επίδομα αδείας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και έχουν καταχωρισθεί στο ειδικό βιβλίο Αδειών. Ειδικά για το έτος 2021 παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Ημερήσιο Δελτίο Απασχολούμενου Προσωπικού στην εκτέλεση οικοδομικής εργασίας ή τεχνικού έργου (Έντυπο Ε12)

Υπόχρεοι εργοδότες για την υποβολή του εντύπου Ε12, είναι αυτοί που καθορίζονται από τις οικείες διατάξεις του ΕΦΚΑ για την απογραφή οικοδομοτεχνικού έργου, την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), και την καταβολή των εισφορών, κάτοχοι ΑΜΟΕ, δεν υποχρεούνται δε σε υποβολή πίνακα προσωπικού (έντυπο Ε4) για το απασχολούμενο προσωπικό που αναγγέλλουν με το έντυπο Ε12.

Για όσο χρόνο εφαρμόζεται το παραπάνω μέτρο, ο εργοδότης υποχρεούται να γνωστοποιήσει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συγκεντρωτικά, κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, που πραγματοποιήθηκε εντός του προηγούμενου μήνα κατά το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα της παρασχεθείσας εργασίας.

Έντυπα που αφορούν ωφελουμένους/πρακτική άσκηση/μαθητεία

Αναγγελία έναρξης/μεταβολών απασχόλησης ωφελουμένου από προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (Έντυπο Ε3.1)

Το έντυπο E3.1 υποβάλλεται υποχρεωτικά το αργότερο την ίδια ημέρα της έναρξης απασχόλησης του ωφελουμένου σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα και πάντως πριν από την έναρξη του προγράμματος.

Σε περίπτωση διακοπής του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ωφελουμένου πριν τη λήξη αυτού για οποιονδήποτε λόγο, ο επιβλέπων φορέας αναγγέλλει τη διακοπή εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από τότε που αυτή έλαβε χώρα.

Σε περίπτωση αιτιολογημένης επιμήκυνσης του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα, ο επιβλέπων φορέας αναγγέλλει την επιμήκυνση τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη του προγράμματος.

Αναγγελία έναρξης/μεταβολών θεωρητικής κατάρτισης από πάροχο κατάρτισης ωφελουμένου από συγχρηματοδοτούμενα ή χρηματοδοτούμενα από εθνικούς πόρους προγράμματα κατάρτισης ή προγράμματα απασχόλησης συνδυαζόμενα με κατάρτιση (Έντυπο Ε3.2)

Το έντυπο Ε3.2 υποβάλλεται το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από την έναρξη της θεωρητικής κατάρτισης ή πρακτικής άσκησης του ωφελουμένου. Κατά την υποβολή του εντύπου Ε3.2 επισυνάπτεται η σαρωμένη σύμβαση μεταξύ του παρόχου κατάρτισης, του ωφελουμένου από το πρόγραμμα και του εργοδότη-επιχείρησης πρακτικής άσκησης.

Σε περίπτωση αλλαγής εργοδότη για την πρακτική άσκηση του ωφελούμενου, ο πάροχος κατάρτισης συμπληρώνει το έντυπο Ε3.2 με τα στοιχεία αλλαγής εργοδότη το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από την επέλευση της μεταβολής.

Σε περίπτωση πρόωρης διακοπής του προγράμματος θεωρητικής κατάρτισης, ο πάροχος κατάρτισης συμπληρώνει το έντυπο Ε3.2 με τα στοιχεία της διακοπής τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από τη διακοπή.

Αναγγελία έναρξης/μεταβολών πρακτικής άσκησης σε εργοδότη ωφελουμένου από συγχρηματοδοτούμενα ή χρηματοδοτούμενα από εθνικούς πόρους προγράμματα απασχόλησης συνδυαζόμενα με κατάρτιση (Έντυπο Ε3.3)

Το έντυπο Ε3.3 υποβάλλεται το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από την έναρξη της θεωρητικής κατάρτισης ή πρακτικής άσκησης του ωφελουμένου.

Σε περίπτωση μεταφοράς ωφελουμένου σε άλλο παράρτημα της επιχείρησης, ο εργοδότης υποβάλλει το έντυπο Ε3.3 με τα στοιχεία παραρτήματος εργοδότη το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη μεταφορά.

Σε περίπτωση διακοπής ή λήξης πρακτικής άσκησης ωφελουμένου, ο εργοδότης υποβάλλει το έντυπο Ε3.3 το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από το αντίστοιχο γεγονός.

Σε περίπτωση τροποποίησης ωραρίου ή οργάνωσης χρόνου πρακτικής άσκησης ωφελουμένου, ο εργοδότης υποβάλλει το έντυπο Ε3.3 με τα μεταβληθέντα στοιχεία το αργότερο έως και την ίδια ημέρα τροποποίησης και σε κάθε περίπτωση πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τον ωφελούμενο.

Αναγγελία έναρξης/μεταβολών σύμβασης μαθητείας (Έντυπο Ε3.4)

Το έντυπο E3.4 υποβάλλεται το αργότερο πριν από την έναρξη της μαθητείας ή της πρακτικής άσκησης σπουδαστών/φοιτητών στον χώρο εργασίας.

Σε περίπτωση διακοπής ή λήξης της μαθητείας ή της πρακτικής άσκησης, ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης υποβάλλει το έντυπο Ε3.4 το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από τη διακοπή ή τη λήξη.

Σε περίπτωση τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου μαθητείας ή πρακτικής άσκησης, ο νόμιμος εκπρόσωπος υποβάλλει το έντυπο Ε3.4 ως προς τα μεταβληθέντα στοιχεία το αργότερο έως και την ίδια ημέρα αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου του χρόνου μαθητείας ή πρακτικής άσκησης και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους μαθητευόμενους ή πρακτικά ασκούμενους σπουδαστές/φοιτητές.

Κατά την υποβολή του εντύπου E3.4 επισυνάπτεται η σαρωμένη σύμβαση μαθητείας μεταξύ του μαθητευόμενου, της/-ου σχολής/-είου μαθητείας (ΕΠΑΣ, ΟΑΕΔ, Μεταλυκειακό Έτος Μαθητείας - αρμοδιότητας ΥΠΕΠΘ, ΙΕΚ) και του νομίμου εκπροσώπου της επιχείρησης στην οποία πραγματοποιείται η μαθητεία. Κατά την υποβολή του εντύπου Ε3.5 επισυνάπτεται κατά περίπτωση η σαρωμένη σύμβαση πρακτικής άσκησης μεταξύ του σπουδαστή/φοιτητή, του εκπαιδευτικού ιδρύματος και του νομίμου εκπροσώπου της επιχείρησης στην οποία πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση ή η εγκριτική απόφαση πρακτικής άσκησης.

Αναγγελία έναρξης/μεταβολών σύμβασης πρακτικής άσκησης σπουδαστών/φοιτητών (Έντυπο Ε3.5)

Το έντυπο Ε3.5 υποβάλλεται το αργότερο πριν από την έναρξη της μαθητείας ή της πρακτικής άσκησης σπουδαστών/φοιτητών στον χώρο εργασίας.

Σε περίπτωση διακοπής ή λήξης της μαθητείας ή της πρακτικής άσκησης, ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης υποβάλλει το έντυπο Ε3.5 το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από τη διακοπή ή τη λήξη.

Σε περίπτωση τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου μαθητείας ή πρακτικής άσκησης, ο νόμιμος εκπρόσωπος υποβάλλει το έντυπο Ε3.5 ως προς τα μεταβληθέντα στοιχεία το αργότερο έως και την ίδια ημέρα αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου του χρόνου μαθητείας ή πρακτικής άσκησης και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους μαθητευόμενους ή πρακτικά ασκούμενους σπουδαστές/φοιτητές

Σε περίπτωση συμπλήρωσης εσφαλμένων στοιχείων στα πεδία των εντύπων Ε3.1, Ε3.2, Ε3.3, ο κατά περίπτωση υπόχρεος υποβάλλει αμελλητί τα έντυπα Ε3.1, Ε3.2 και Ε3.3 (ορθή επανάληψη) συμπληρωμένα με τα ορθά στοιχεία. Σε περίπτωση συμπλήρωσης εσφαλμένων στοιχείων σε πεδία των εντύπων Ε3.4 και Ε3.5, ο κατά περίπτωση υπόχρεος υποβάλλει αμελλητί τα έντυπα Ε3.4 και Ε3.5 (ορθή επανάληψη) μόνο ως προς τα συγκεκριμένα πεδία αυτών στα οποία επιτρέπεται ορθή επανάληψη.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες, για τον υπολογισμό του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας στους δικαιούχους εργαζόμενους, για κάθε μήνα εφαρμογής του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ εντός των τριών πρώτων ημερών του επόμενου μήνα, με την οποία δηλώνουν:

α. Τις μηνιαίες δηλωθείσες μικτές αποδοχές του εργαζόμενου με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, καθώς και τις αντίστοιχες μηνιαίες καθαρές αποδοχές του,

β. Τις καταβαλλόμενες αποδοχές στον εργαζόμενο, κατά το μήνα ένταξής του στον Μηχανισμό με βάση τις μειωμένες ώρες εργασίας και

γ. Τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και την Τράπεζα πληρωμής της μισθοδο σίας του εργαζόμενου που θα ενταχθεί στον Μηχανισμό.

Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης οικονομικών στοιχείων εργαζομένων στο ΠΣ Εργάνη, από τις επιχειρήσεις - εργοδότες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν-εργασία» για τον Ιανουάριο 2021 γίνεται μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργατικό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με το νόμο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», οι επιχειρήσεις - εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει τεθεί σε αναστολή από το Μάρτιο του 2020 και συνεχίζει να τελεί σε αναστολή αδιαλείπτως ή κατά διαστήματα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020, μπορούν να μεταφέρουν, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων, το σύνολο ή το υπόλοιπο των δικαιούμενων ημερών της ετήσιας κανονικής άδειας του έτους 2020, έως και την 30η Ιουνίου 2021.

Επίσης μετατίθεται μέχρι την 30η.04.2021 (σήμερα ισχύει μέχρι την 31η.12.2020), η καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση του ν. 4611/2019, σχετικά με τον προσδιορισμό ασφαλιστικών οφειλών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κ.Ε.Α.Ο.

Απόσυρση από τη χρήση και δήλωση παύσης ορισμένων μοντέλων Φ.Η.Μ

Απόσυρση από τη χρήση και δήλωση παύσης μοντέλων Φ.Η.Μ., εξαιρουμένων των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. και των ΑΔΗΜΕ Ταξιμέτρων, που έχουν λάβει άδεια καταλληλότητας σύμφωνα με τις ΠΟΛ.1135/2005 ή ΠΟΛ.1234/2002 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021Μέχρι την ίδια ημερομηνία γίνεται και η αναβάθμιση των firmware ενεργών Φ.Η.Μ. καθώς και των drivers των υπαρχόντων ενεργών ΕΑΦΔΣΣ.

Καταβολή τελών κυκλοφορίας

Η εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2021, που έληγε την 31-12-2020, καθώς και η θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή μέχρι τις  26 Φεβρουαρίου.

Ενημερωθείτε για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις



Δεν υπάρχουν σχόλια: