Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Νέα διάταξη για τους χρήστες μηχανημάτων με υγρό φρέον

 

Νέα διάταξη για τους χρήστες μηχανημάτων 

με υγρό φρέον

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη που χρησιμοποιούν μηχανήματα με υγρό φρέον να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο φρέον των ψυγείων τους καθώς τα επιτρεπόμενα φρέον είναι το 134 ή 404 (εάν στα ψυγεία σας δεν υπάρχουν αυτά τα φρέον θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε) ενώ είμαστε υποχρεωμένοι μία (1) φορά τον χρόνο να το ελέγχουμε και για τυχόν διαρροές.
Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται από αδειούχο και πιστοποιημένο ψυκτικό. Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα καταγράφονται στην νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει ανοίξει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Μπαίνοντας στο link του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας https://ods.fgases.ypen.gr/ords/f?p=106:2 στο τέλος της σελίδας θα πατήσετε :
– ΗΔΕ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (xls)deltio-elexgou (v2.2 22/11/2019 18:26)
όπου θα βρείτε την φόρμα που πρέπει να συμπληρώσετε.
Θα πρέπει όμως πρώτα να δημιουργήσετε ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ώστε να σας δοθεί ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ με τον οποίο θα μπορείτε να μπαίνετε να συμπληρώνετε την φόρμα κάθε φορά που θα την ενημερώνετε.
Επίσης είναι υποχρεωτικό να είναι αναρτημένο στα ψυγεία σας καρτελάκι όπου θα καταγράφονται όλα τα στοιχεία.
Σας εφιστούμε την προσοχή γιατί οι έλεγχοι που γίνονται, ειδικά στην περιφέρεια, είναι πολλοί και τα πρόστιμα βαριά. Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα μέλη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: