Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Νέο Οργανισμό Λειτουργίας αποκτά το υπουργείο Οικονομικών

Η νέα δομή προβλέπει ένα συρρικνωμένο σε οργανικές μονάδες υπουργείο

Στην σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος του νέου Οργανισμού του υπουργείου Οικονομικών προχωρεί επιτροπή που συνέστησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Η Επιτροπή θα παραδώσει τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος στον υπουργό έως τις 30 Ιουνίου 2013.

Έργο της 14μελούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής είναι η νομοτεχνική επεξεργασία και η σύνταξη των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος του νέου Οργανισμού Λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τις οποίες θα υιοθετεί ο νέος Οργανισμός του υπουργείου Οικονομικών η νέα δομή θα προβλέπει από το 2014 ένα ευέλικτο και κατά 50% συρρικνωμένο σε οργανικές μονάδες υπουργείο, με 3.000 λιγότερους υπαλλήλους που θα εξοικονομούν συνολικά περί τα 16 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προτείνει 13 δομές για το υπουργείο Οικονομικών και είναι προσαρμοσμένο πλήρως στους διοικητικούς και δημοσιονομικούς στόχους αλλά και στις ανάγκες αναδιοργάνωσης του κράτους.

Πέραν της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του μόνιμου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με εποπτευόμενες ελεγκτικές υπηρεσίες, το σχέδιο προβλέπει παράλληλα, συγχωνεύσεις γενικών διευθύνσεων, καταργήσεις εφοριών και τελωνείων, αλλαγές στον ελεγκτικό προσανατολισμό του ΣΔΟΕ αλλά και ενίσχυση των εποπτικών διευθύνσεων για τη διαχείριση του χρέους και την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού. 

Πηγή Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: