Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

«Στον πάγο» ο νέος φόρος ακινήτων - Πρώτα θα αποφασίσει η Τρόικα και μετά η διακομματική επιτροπή

«Στον πάγο» ο νέος φόρος ακινήτων - Πρώτα θα αποφασίσει η Τρόικα και μετά η διακομματική επιτροπή

Του Κωστή Πλάντζου
 
Λύσεις χωρίς αφορολόγητο, στη λογική να πληρώνουν όλοι έστω και λίγα, επεξεργάζονται υπουργείο Οικονομικών και Τρόικα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων-ΕΦΑ που θα επιβληθεί το 2014.
Παρότι τις τελευταίες εβδομάδες στο υπουργείο Οικονομικών γράφουν και ξαναγράφουν κάθε πιθανό ή απίθανο σενάριο, η αρμόδια διακομματική επιτροπή που έχει συσταθεί για τον φόρο ακινήτων ακόμα δεν έχει λάβει τις προτάσεις για να τις εξετάσει και να αποφασίσει τι και πώς θα ισχύσει το 2014.
Το «μυστήριο» όμως που κρύβει το σχέδιο Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο δεν αποτελεί «μυστικό» για την Τρόικα η οποία έχει ενημερωθεί ήδη από τη Δευτέρα και πιθανότατα μέχρι την Τετάρτη να έχουν απαντήσει για τα σενάρια που προκρίνουν, ώστε επ’αυτών να κληθούν –πρωθύστερα- τα μέλη της διακομματικής.
Σημείο τριβής πάντως με την Τρόικα φαίνεται πως είναι το αν θα υπάρξει τελικώς αφορολόγητο ή όχι. Η λογική στην οποία κινούνται κυβέρνηση και Τρόικα είναι να μην ισχύσει, για να ελαφρυνθούν περισσότερο οι μικρομεσαίοι ιδιοκτήτες ακινήτων.


Πηγή: «Στον πάγο» ο νέος φόρος ακινήτων - Πρώτα θα αποφασίσει η Τρόικα και μετά η διακομματική επιτροπή | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/14182/ston-pago-o-neos-foros-akiniton-prota-tha-apofasisei-i-troika-kai-meta-i-diakommatiki#ixzz2VzcrCzHn

Δεν υπάρχουν σχόλια: