Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΙΚΑ: Κέντρο Είσπραξης Οφειλών από την 1η Ιουλίου για την είσπραξη 14 δισ. βεβαιωμένων χρεών

ΙΚΑ: Κέντρο Είσπραξης Οφειλών από την 1η Ιουλίου για την είσπραξη 14 δισ. βεβαιωμένων χρεών

Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου το έργο του ελέγχου και της είσπραξης χρεών από ασφαλιστικές εισφορές στα μεγάλα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ). Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών θα συνεργάζεται με δικηγορικά γραφεία και άλλους ιδιώτες εξωτερικούς συνεργάτες με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Πέρα από τον στόχο είσπραξης 14 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών θα αξιολογεί την δυνατότητα είσπραξης με βάση τα περιουσιακά στοιχεία, θα παρακολουθεί την πορεία καταβολής των δόσεων ειδοποιώντας τους οφειλέτες και θα προχωρεί σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία στην αναγκαστική είσπραξη των οφειλών.
Κατά προτεραιότητα προβλέπεται να ενταχθούν για να αξιολογηθούν από το Κέντρο ως προς την εισπραξιμότητα τους οι οφειλές στο ΙΚΑ (6 δισ.ευρώ) και στον ΟΑΕΕ (7 δισ.ευρώ) ενώ θα ακολουθήσουν οι οφειλές προς τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ.
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τη νέα ρύθμιση των οφειλών που ξεκινά την 1η Ιουλίου. Ο νέος νόμος προβλέπει πρόσθετες εγγυήσεις, εμπράγματες “εξασφαλίσεις” ακόμη και επί της ακίνητης περιουσίας για τις μεγάλες οφειλές καθώς και πλήρη προέλεγχο των χρηματικών διαθεσίμων του οφειλέτη και στην περίπτωση που καλύπτουν το χρέος θα είναι άμεσα απαιτητά.  


Πηγή: ΙΚΑ: Κέντρο Είσπραξης Οφειλών από την 1η Ιουλίου για την είσπραξη 14 δισ. βεβαιωμένων χρεών | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/13957/kentro-eispraxis-ofeilon-apo-tin-1i-ioylioy-gia-vevaiomena-hrei-14-dis#ixzz2VpfQa02T

Δεν υπάρχουν σχόλια: