Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Δωράκια» για τους λίγους και στο πόθεν έσχες

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 07:57

«Δωράκια» για τους λίγους και στο πόθεν έσχες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
«Δωράκια» για τους λίγους και στο πόθεν έσχες
Λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία για τις φετινές δηλώσεις «πόθεν έσχες», πάντα Παρασκευή βράδυ, κατατέθηκε τροπολογία στην Βουλή που απαλλάσσει τους υπόχρεους υποβολής της δήλωσης από την υποχρέωση να δηλώνουν τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους.
Γράφει:  
Ειδικότερα, η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις» από τους υπουργούς ΟικονομικώνΓιάννη Στουρνάρα, Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Σημειώνεται ότι οι φετινές δηλώσεις «πόθεν έσχες» λήγουν στις 30/9/2013.
Από την στιγμή που αυτή η διάταξη περάσει, όσοι υποβάλλουν «πόθεν έσχες» θα δηλώνουν τα πάντα εκτός από τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο του νομοθετικού διατάγματος 2687/1953 και του νόμου 27/1975, ενώ δεν θα υποχρεούνται ούτε στο πώς απέκτησαν τις μετοχές αυτές ούτε στη δήλωση τυχόν μεταβολών τους.
Όπως γίνεται αντιληπτό η εν λόγω τροπολογία φωτογραφίζει τους υπόχρεους που ευνοεί. Είναι ευρέως γνωστό ότι αρκετοί εφοπλιστές ή κάτοχοι μετοχών ναυτιλιακών εταιρειών έχουν δώσει το παρών (φανερά ή όχι) στην πολιτική, αθλητική, εκδοτική και τραπεζική ζωή της χώρας.
Για παράδειγμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε την φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα για πιθανή χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από εφοπλιστές.
Το μοναδικό άκρο που «οργιάζει» σε αυτή τη χώρα, είναι όσοι συνεχίζουν τις προσπάθειες να την διαλύσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: