Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Παράταση της παράτασης ω παράταση

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 09:42

Παράταση της παράτασης ω παράταση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Παράταση της παράτασης ω παράταση
Δεν θα αναφερθούμε στο Ε9. Γνωρίζετε ότι δόθηκε παράταση για να δηλώσετε τα ακίνητα του πίνακα 1 μέχρι την Παρασκευή. Υπάρχουν και άλλες προθεσμίες που «τρέχουν» με το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζει νέες παρατάσεις λόγω φόρτου εργασίας των λογιστών και απεργίας των εφοριακών. Δείτε τις πληροφορίες για τις νέες προθεσμίες.
Γράφει:  
Αύριο (26 Σεπτεμβρίου) εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών στις Δ.Ο.Υ. Η σχετική υποχρέωση υπάρχει για όσους κλήθηκαν για έλεγχο στις εφορίες μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Taxis είτε κατά την υποβολή της δήλωσης είτε και εκ των υστέρων. Λόγω της 48ωρης απεργίας των εφοριακών, ήδη έχει αποσταλεί e-mail από τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών Εσόδων στις εφορίες έτσι ώστε η σχετική προθεσμία να παραταθεί για μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η «ποινή» για όσους δεν προσέλθουν εγκαίρως για τον έλεγχο των δικαιολογητικών (σ.σ προσοχή άλλοι έφοροι ζητάνε και τις αποδείξεις λιανικής ενώ άλλοι όχι) είναι διπλή:
1. Θα καθυστερήσει η εκκαθάριση και ολόκληρο το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ
2. Δεν θα έχουν εκκαθαριστικό στα χέρια τους ώστε να ξεκινήσουν άλλες διαδικασίες όπως η είσπραξη του επιδόματος τέκνων ή η ένταξη σε καθεστώς ρύθμισης για το στεγαστικό τους δάνειο.
Η δεύτερη παράταση που ετοιμάζεται έχει να κάνει με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οι οποίες κατατίθενται από ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Οι προθεσμίες αρχίζουν να εκπνέουν –ανάλογα με τον ΑΦΜ- από τις 30 Σεπτεμβρίου. Ήδη όμως οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζουν την εισήγηση προς τον υφυπουργό Οικονομικών για παράταση καθώς τα λογιστικά γραφεία μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου καλούνται να σηκώσουν το βάρος της υποβολής των αγροτεμαχίων στο E9.

Δεν υπάρχουν σχόλια: