Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας Έρχονται νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό – Περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας

Έρχονται νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό – Περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ

Νέες περικοπές στις παροχές του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς τα ελλείμματα του ασφαλιστικού είναι εκτός ελέγχου. Έτσι η κυβέρνηση, κάτω από τις πιέσεις της τρόικα ανοίγει ξανά  τον φάκελο του ασφαλιστικού και θα αναγκαστεί να λάβει νέα επώδυνα μέτρα.
Το πρώτο από τα νέα μέτρα αναμένεται, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, να είναι η νέα μείωση του εφάπαξ τον Ιανουάριο του 2014 σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες με την εφαρμογή του “ατομικού λογαριασμού” εισφορών. Το ίδιο μέτρο θα ισχύει και στις επικουρικές συντάξεις.
Τους επόμενους μήνες θα βρεθούμε μπροστά σε νέες περικοπές ως και 10% στο σύνολο των παροχών των ταμείων, ενώ από το νέο έτος έρχονται μειώσεις και στα εφάπαξ βοηθήματα.
Από το 2015 αναμένεται να ενταθούν τα οικονομικά προβλήματα των ταμείων κύριας ασφάλισης, καθώς η κρατική χρηματοδότηση θα αφορά μόνο τη βασική σύνταξη η οποία θα είναι 360 ευρώ, κοινή σ' όλα τα ταμεία.
Ένα έτος πριν, από το 2014 θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος το οποίο και μετατρέπεται σε έντοκη επιστροφή εισφορών.
Επίσης, περικοπές ετοιμάζονται σε φάρμακα, νοσήλια, δαπάνες Υγείας.
Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τις συντάξεις αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Δεν αναμένεται άλλη επιβάρυνση ούτε νέο μέτρο που να αφορά τις συντάξεις πέραν των ήδη προβλεπομένων υποχρεώσεων που απορρέουν από ψηφισμένους νόμους, διαβεβαιώνει το υπουργείο.


Πηγή: Έρχονται νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό – Περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/22318/erhontai-nees-allages-sto-asfalistiko-perikopes-se-epikoyrikes-kai-efapax#ixzz2eKHbnjel

Δεν υπάρχουν σχόλια: