Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Α.Τσίπρας : Τι ανέφερε για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, και τα νέα φορολογικά νομοσχέδια

Α.Τσίπρας : Τι ανέφερε για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, και τα νέα φορολογικά νομοσχέδια


Τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση παρουσίασε απόψε από το βήμα της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός σε ότι αφορά την φορολογία ανέφερε ότι με τον στόχο που επιδιώκει η κυβέρνηση για την επίτευξη χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, ώστε να μειωθούν αισθητά τα φορολογικά βάρη την επόμενη διετία. Πρώτον μειώνοντας τους έμμεσους φόρους και στην συνέχεια μειώνοντας τον φόρο για την ακίνητη περιουσία. Και δεύτερον με την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν δικαιότερο φόρο ακίνητης περιουσίας, όχι όμως για το 2017 αφού όπως σημείωσε «μέσα στο 2017, «προσανατολιζόμαστε στην επέκταση των απαλλαγών ώστε να ελαφρυνθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα».

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην ψήφιση του νόμου για τη διεύρυνση της χρήσης πλαστικού χρήματος, σημειώνοντας πως για τους επιχειρηματίες θεσπίζεται λογαριασμός αποκλειστικής χρήσης για πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσίας και ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης.

Αναφορά έκανε και στον επερχόμενο νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, με τον οποίο πλέον δίνεται η τελευταία ευκαιρία σε όσους απέκρυπταν χρήματα στο εξωτερικό, να τα δηλώσουν πληρώνοντας το νόμιμο φόρο που τους αναλογεί. Μάλιστα  απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε όσους κρύβουν χρήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η περίοδος της ασυλίας τελείωσε».



http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: