Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.: Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου της 5ης Οκτωβρίου

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.: Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου της 5ης Οκτωβρίου




Αθήνα 13.10.2017
Αρ. Πρωτ.: 1170

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 5.10.2017

Σήμερα 5.10.2017 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 9:30 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΔΟΥ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), με θέματα:

1. Εκλογή κενής θέσης Γραμματέα Γενικού Συμβουλίου.

2. Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα του κλάδου.

3. Προγραμματισμός δράσης ενάντια στην αξιολόγηση του προσωπικού της ΑΑΔΕ και του ΥΠΟΙΚ.

4. Λήψη απόφασης για εντατικοποίηση κινητοποιήσεων για την μισθολογική εξομοίωση των νέων.

5. Διαμόρφωση πλαισίου προτάσεων για την προστασία των εργαζομένων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

6. Απόφαση για τη Νόμος.

7. Έγκριση πρακτικών Ε.Ε. από 10.7.2017 έως 25.9.2017.

8. Έγκριση μικροδαπανών από 1.7.2017 έως 20.9.2017.

9. Απόφαση συγκρότησης επιτροπής για την επεξεργασία προτάσεων για το καταστατικό Συνέδριο.

Με την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των μελών του Γ.Σ., για την διαπίστωση απαρτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14§3 του καταστατικού ΠΟΕ- ΔΟΥ

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες είκοσι οκτώ (28) Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω.

Αμέσως μετά την εκλογή του Γενικού Γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ- ΔΟΥ αιτήθηκαν προ ημερήσιας διάταξης και έγιναν αποδεκτά δια της ψηφοφορίας

1. Λογιστική τακτοποίηση ταμείου της ΠΟΕ-ΔΟΥ .

2. Συκοφαντικά δημοσιεύματα για τη ΔΟΥ Κηφισιάς δια του Τύπου.

3. Ψήφισμα καταδίκης για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις κατά των ελεγκτών που λαμβάνουν μέρος στους προληπτικούς ελέγχους της ΑΑΔΕ.

01.ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ02. ΑΠΟΔΟΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
03. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ04. ΒΑΣΙΛΟΓΑΜΒΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
05. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ06.ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
07. ΘΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ08.ΚΑΒΒΑΘΑΣ ΤΡΥΦΩΝ
09. ΚΑΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ10.ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
11. ΚΕΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ12.ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
13.. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ14.ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
15. ΛΙΑΣΚΟΣ ΑΛΕΞΗΣ16.ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
17. ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ18.ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ ΡΕΒΕΚΑ
19. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ20.ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
21. ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ22.ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
23.. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ24.ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ
25.. ΣΚΛΑΒΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ26.ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
27. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ28.ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Δικαιολογημένα απόντες ήταν οι Γενικοί Σύμβουλοι: 1) ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 2) ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ και 3) ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο:

Εκλογή Γενικού Γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΔΟΥ. σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 6 του καταστατικού της Ομοσπονδίας. Την θέση κατέλαβε ο συνάδελφος Παππάς Ιωάννης.

ΘΕΜΑ 2ο : 

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (20.7.2017).

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΘΕΜΑ 3ο : 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ (με βάση απόφαση Γενικού Συμβουλίου 20.7.2017).

ΑΠΟΦΑΣΗ 3η

Σύμφωνα/ με το σχέδιο προς διαβούλευση του Διοικητή της ΑΑΔΕ μέχρι τις 15.10.2017 πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων της Αρχής. Η προωθούμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των υπαλλήλων της Αρχής.
Με τον Ν. 4389/2016 η αξιολόγηση συνδέεται με τα ατομικά μισθολόγια, τις αποπομπές - απολύσεις των συναδέλφων που θα κριθούν «ακατάλληλοι και ανεπαρκείς». Με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική

Για τους λόγους αυτούς :

Προκηρύσσουμε Απεργία-Αποχή όλων των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.
Τα σωματεία καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη να συγκεντρώσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις συμμετοχής στην «Απεργία-Αποχή» και να τα υποβάλλουν στις υπηρεσίες. Με μαζικές διαδικασίες Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικό αγώνα να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η Διαδικασία Αξιολόγησης από τη Διοικητική Ιεραρχία.

Ταυτόχρονα καθιστούμε σαφές ότι :

Η Ομοσπονδία και τα σωματεία καλύπτουν, μέσω της Απεργίας -Αποχής, το σύνολο των συναδέλφων στην άρνησή τους να υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία. Πρόκειται για μια απολύτως νόμιμη στάση, που καθιστά τους εκφοβισμούς και τις όποιες απειλές την Πολιτικής και Υπηρεσιακής Ηγεσίας, κενές περιεχομένου.

Η Ομοσπονδία δεν θα αφήσει ανυπεράσπιστο κανένα εργαζόμενο για τον οποίο επιφυλάσσεται δυσμενής εξέλιξη (μέσω της ένταξης ή μη ένταξης σε περίγραμμα) ξεκαθαρίζοντας ότι θα αναζητήσει ευθύνες απέναντι σε όσους «νομιμοποιήσουν» και συμμετέχουν σε παράνομες διαδικασίες.

Η Ομοσπονδία θα εξαντλήσει, πέραν των συνδικαλιστικών μέσων, και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο (νομικό κλπ), προκειμένου να μην επιτρέψει την εφαρμογή των περιγραμμάτων θέσης.

Με την έκδοση των κανονιστικών πράξεων για την Εφάπαξ Αξιολόγηση βάσει των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας θα ακολουθήσει ταυτόχρονη αίτηση ακύρωσης και αναστολής και ασφαλιστικά μέτρα.

ΘΕΜΑ 4o: 

ΑΠΟΦΑΣΗ 4η

Δεν πάρθηκε συγκεκριμένη απόφαση και ισχύουν τα όσα έχουν ψηφιστεί στα προηγούμενα Γενικά Συμβούλια για την εξομοίωση των αμοιβών των νέων συναδέλφων.

ΘΕΜΑ 5ο:

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 5η

Αυστηροποίηση νομικού πλαισίου έτσι ώστε η επίθεση σε Ελεγκτή Εφοριακό, κατά την άσκηση των ελεγκτικών καθηκόντων να ισοδυναμεί με επίθεση σε Αστυνομικό και να επισύρει τις ίδιες κυρώσεις και ποινές.

ΘΕΜΑ 6ο:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ 6η

Πάρθηκε απόφαση για διακοπή συνεργασίας με την ΝΟΜΟΣ (με δέσμευση για καταγγελία της σύμβασης εντός των οριζομένων προθεσμιών με πρωτοβουλία της Πρόεδρου και της Γραμματέως της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ).

ΘΕΜΑ 7ο:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ 7η

Έγκριση των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ-ΔΟΥ από 11.7. 2017 έως και 25.9.2017.

ΘΕΜΑ 8ο:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΙΚΡΟΔΑΠΑΝΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ 8η

Εγκρίθηκαν μικροδαπάνες από 1.7.2017 έως και 20.9.2017

ΘΕΜΑ 9ο:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΑΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 9η

Αποφασίστηκε συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής προκειμένου να εισηγηθούν αλλαγές στο καταστατικό για τον εκσυγχρονισμό του.

ΑΠΟΦΑΣΗ 10η

1. Να συνταχθεί επιστολή προς τους συναδέλφους και Προϊσταμένους που θα καλούνται να μη συμμετέχουν και να απέχουν της Αξιολόγησης.

2. Κείμενο που θα δηλώνουν οι Προϊστάμενοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες την αποχή από τη διαδικασία της Αξιολόγησης.

ΑΠΟΦΑΣΗ 11η

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ αποφάσισε :

1. Τη σύνταξη ενημερωτικού εγγράφου με τους λόγους διαφωνίας με το προτεινόμενο σχέδιο και διαδικασία της εφάπαξ Αξιολόγησης των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ.

2. Τον προγραμματισμό επισκέψεων - εξορμήσεων στις ΔΟΥ της χώρας από τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΔΟΥ για την Αποχή -Απεργία από την Αξιολόγηση.

Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα αποφασίστηκε :

1. Τακτοποίηση διαφοράς λογιστικού υπολοίπου του Ταμείου της ΠΟΕ-ΔΟΥ για ποσό 143,7€.

Για το 3ο θέμα κατετέθησαν προτάσεις από δύο παρατάξεις πλην όμως δεν συζητήθηκαν λόγω μη απαρτίας καθόσον οι Γενικοί Σύμβουλοι της παράταξης της ΑΣΚΙ αποχώρησαν από το Γενικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία, καθόσον οι παρόντες ήταν λιγότεροι από 16, σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 3 του καταστατικού της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Για το 2ο θέμα δεν συζητήθηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Τα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης έχουν μαγνητοφωνηθεί και είναι στη διάθεση των μελών του Γενικού Συμβουλίου.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: