Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Γ. Πιτσιλής: Εντός του 2018 το σχήμα ελέγχου των καταθετών εξωτερικού

Γ. Πιτσιλής: Εντός του 2018 το σχήμα ελέγχου των καταθετών εξωτερικού

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Γ. Πιτσιλής: Εντός του 2018 το σχήμα ελέγχου των καταθετών εξωτερικού
Εντός του έτους θα έχει καθοριστεί ο μόνιμος μηχανισμός επεξεργασίας δεδομένων για καταθέσεις φορολογικών κατοίκων Ελλάδας στο εξωτερικό, σημείωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής  μιλώντας σε συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου με θέμα την ελληνική οικονομία μετά τη λήξη του τρίτου ελληνικού προγράμματος.
Ο κ. Πιτσιλής είπε συγκεκριμένα ότι ο μόνιμος αυτός μηχανισμός θα είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός καθώς και ότι θα γίνεται συσχέτιση με τα δεδομένα που διαθέτει ήδη η φορολογική διοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική φορολογική διοίκηση στο πλαίσιο συμμετοχής της Ελλάδας στη συμφωνία του ΟΟΣΑ για την ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος με περισσότερες από 100 χώρες (καταθέσεις, είσπραξη τόκων κλπ) έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει στοιχεία. Πρόκειται για δεδομένα που θα αξιοποιηθούν για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής εισοδημάτων χρηματοοικονομικού χαρακτήρα που αποκτώνται στο εξωτερικό.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ελληνικής φορολογικής διοίκησης προανήγγειλε ένα νέο σύστημα βαθμολογίου και μισθολογίου για τα στελέχη της ΑΑΔΕ προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά της ενώ τόνισε ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν γίνει και νέα βήματα προς τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Είπε συγκεκριμένα ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η επίσκεψη των πολιτών στις εφορίες για δηλώσεις γάμων, διαζυγίων, αλλαγής αριθμών ταυτοτήτων, κλεμμένων οχημάτων κλπ. 
Σπύρος Δημητρέλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: