Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Έκτακτο προσωπικό εκπαίδευσης εφοριακών και τελωνειακών διορίζει η ΑΑΔΕ Mε ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή τους

Έκτακτο προσωπικό εκπαίδευσης εφοριακών και τελωνειακών διορίζει η ΑΑΔΕ
Mε ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή τους
30 Μαι 2018 - 04:50
Picture 0 for Έκτακτο προσωπικό εκπαίδευσης εφοριακών και τελωνειακών διορίζει η ΑΑΔΕ
του Γιώργου Λαμπίρη

Στην ενίσχυσή της με μη μόνιμους εκπαιδευτές για τη στελέχωση της φορολογικής και τελωνειακής ακαδημίας, προχωράει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για έκτακτο προσωπικό, το οποίο θα αντλήσει η ΑΑΔΕ από το ήδη υπάρχον προσωπικό της, με έκτακτα καθήκοντα, τα οποία θα του ανατεθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Τα άτομα που θα αναλάβουν τα συγκεκριμένα καθήκονται, θα καλούνται να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΑΔΕ, ενώ παράλληλα θα απαλλάσσονται από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, στις ώρες κατά τις οποίες θα απασχολούνται με το διδακτικό τους έργο.

Τα καθήκοντα των εκπαιδευτών

Στόχος της Αρχής μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση, είναι να ενισχύσει το επίπεδο κατάρτισης του προσωπικού, το οποίο στελεχώνει τις υπηρεσίες της τελωνειακής και φορολογικής διοίκησης.

Στα καθήκοντα όσων διορίζονται σε θέσεις εκπαιδευτών, θα είναι μεταξύ άλλων και η προετοιμασία εισηγήσεων και παρουσιάσεων, καθώς και η συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού ανά θεματική ενότητα, αλλά και η συμμετοχή τους στην προετοιμασία.

Τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα προκύψουν από τις αιτήσεις ενδιαφέροντος που θα κατατεθούν, από τις οποίες θα συνταχθεί ειδικός πίνακας από όπου θα επιλέγονται οι εξειδικευμένοι μη μόνιμοι εκπαιδευτές για κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα . Σημειώνεται ότι ο πίνακας αυτός θα βρίσκεται εν ισχύ για τρία χρόνια από τη στιγμή που θα καταρτιστεί.

Πώς θα επιλέγονται οι εκπαιδευτές

Επιπλέον, συγκεκριμένα κριτήρια θα λαμβάνονται υπόψη για την επιλογή των εκπαιδευτών. Ιδιαίτερη σημασία θα έχει η εργασιακή τους εμπειρία στις θεματικές, τις οποίες θα κληθούν να διδάξουν κατά το εκπαιδευτικό τους έργο.

Κριτήριο θα αποτελέσει επίσης η διδακτική τους εμπειρία εντός ή και εκτός της ΑΑΔΕ, καθώς και η πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Επιπλέον, θα συνυπολογίζονται η εκπαίδευση και οι σπουδές τους, το συγγραφικό τους έργο και σε κάθε περίπτωση η διοικητική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: