Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

«Πόρτα» από τον ESM - Αναβάλλεται η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ

«Πόρτα» από τον ESM - Αναβάλλεται η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την καταβολή της υποδόσης από την τρίτη αξιολόγηση λήγει στις 15 Ιουνίου.
porta-apo-ton-esm---anaballetai-i-ektamieusi-tis-dosis-tou-1-dis-eurw
 
Αναβλήθηκε η απόφαση για την εκταμίευση από τον ESM της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ, καθώς η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να μην έχει προχωρήσει επαρκώς την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. 
Το πρωί της Παρασκευής συνεδρίασε το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και αποφάσισε να αναβάλει τη σχετική απόφαση λόγω ανεπαρκούς προόδου. 
Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την καταβολή της υποδόσης από την τρίτη αξιολόγηση λήγει στις 15 Ιουνίου. 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ESM, που επικαλείται η "Καθημερινή", από την μία «σημειώθηκε πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς», που ήταν μια από τις δύο προϋποθέσεις, «ωστόσο, εξακολουθεί να απαιτείται επιβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές ότι ορισμένες πληρωμές για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων πληρωμών εκτελούνται πλήρως».
Για αυτό και το «Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αποφάσισε σήμερα στο Παρίσι να αναβάλει την απόφασή του επί του θέματος».

Η εκταμίευση της υποδόσης θα γίνει στις 15 Ιουνίου, αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος

«Η εκταμίευση της υποδόσης θα γίνει κανονικά στις 15 Ιουνίου» τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος και παράλληλα επισημαίνει ότι «όσοι βιάζονται να ανακαλύψουν εμπλοκές, για μία ακόμη φορά θα σκοντάψουν».

Πηγές της ΝΔ για το πάγωμα της εκταμίευσης της υποδόσης του 1 δις €

«Η κυβέρνηση τα πάει περίφημα με τους πλειστηριασμούς. Δυσκολεύεται, όμως, να δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, όπως επιβεβαιώνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που παραμένουν υψηλές.
Η αδιαφορία και ανικανότητά της προκαλεί μια ακόμη καθυστέρηση στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ που θα έδινε ανάσα στον ιδιωτικό τομέα. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ μόλις προ ολίγων ημερών είχε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση για το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα χρέη».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: