Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Αυτή είναι η μεγάλη «παγίδα» που πρέπει να προσέξετε


Κοινωνικό μέρισμα 2018: Αυτή είναι η μεγάλη «παγίδα» που πρέπει να προσέξετε 



Στην τελική ευθεία για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος για το 2018. Εντός της ημέρας, όπως όλα δείχνουν, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλαφτόρμα www.koinonikomerisma.gr, μέσα από την οποία οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.
Τα 710 εκατομμύρια ευρώ του κοινωνικού μερίσματος 2018 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα δοθούν στους δικαιούχους στις 14 Δεκεμβρίου.
Για να λάβουν οι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα koinoikomerisma.grόπως ακριβώς ίσχυε και πέρυσι.
Ωστόσο, το κριτήριο των καταθέσεων βγάζει εκτός πολλούς φορολογουμένους που μπορεί να έχουν μικρά εισοδήματα φέτος αλλά τελικά δεν θα το λάβουν.
Αυτό που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι τα στοιχεία για τη διασταύρωση του πεδίου του ΑΦΜ στο IBAN του λογαριασμού.
Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως: «Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός ΙΒΑΝ ο οποίος δεν ανήκει στο δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το ΙΒΑΝ. Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον. Απαιτείται επομένως μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση του πεδίου του ΙΒΑΝ».
Συγκεκριμένα, με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σας και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων. Θα σας ζητηθεί επίσης να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή των στοιχείων που αφορούν εσάς, την/τον σύζυγό σας και τα προστατευόμενα τέκνα σας.
Επίσης, θα πρέπει να δηλώσετε ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είστε υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμη και αν πληροίτε τα κριτήρια.
Δείτε ΕΔΩ πώς θα κάνετε την αίτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: