Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Τι να προσέξετε στο κοινωνικό μέρισμα του 2018 με τους φιλοξενούμενους Δείτε τις οδηγίες

Τι να προσέξετε στο κοινωνικό μέρισμα του 2018 με τους φιλοξενούμενους
Δείτε τις οδηγίες
07 Δεκ 2018 - 09:44
Picture 0 for Τι να προσέξετε στο κοινωνικό μέρισμα του 2018 με τους φιλοξενούμενους
Κοινωνικό μέρισμα περιμένουν να λάβουν εκατομμύρια νοικοκυριά που βρίσκονται εν αναμονή του ανοίγματος της πλατφόρμας www.koinonikomerisma.gr.

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της κυβέρνησης για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του κοινωνικού μερίσματος έτους 2018, ύψους 710 εκατ. ευρώ. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, σύμφωνα πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει μέσα στην ημέρα.
 
Οι δικαιούχοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους.

Η αίτηση περιλαμβάνει τα στοιχεία που απεικονίζονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017. Εάν στην τελευταία δήλωση εμφανίζεται φιλοξενούμενο άτομο, ακόμα και αν αυτό έχει αποχωρήσει πλέον από το νοικοκυριό, δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αιτηθούν, αλλά στην αίτηση θα πρέπει να συμπεριληφθούν και όλα τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού (αν υπάρχουν) που κατοικούν κάτω από την ίδια στέγη.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αιτηθούν, εφόσον έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από άλλο φορολογούμενο στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 ακόμα και εάν τώρα δεν διαμένουν στο νοικοκυριό που είχαν δηλώσει.

Όσοι σπουδάζουν (μέχρι την ηλικία των 25 ετών) θεωρούνται προστατευόμενα μέλη και συμπεριλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση των γονέων τους ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, ακόμη και αν υποβάλλουν δική τους ξεχωριστή δήλωση. Συνεπώς, δεν μπορούν να υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση.

NEWSBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: