Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Bonus από την ΑΑΔΕ σε υπαλληλους που διακρίνονται στην υπηρεσία

Στην επιβράβευση εφοριακών και τελωνειακών που διακρίνονται στην εργασίας τους θα προχωρεί η ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις»  που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, προβλέπει τη βράβευση των υπαλλήλων και των μονάδων της ΑΑΔΕ που διακρίνονται για την αποτελεσματικότητα τους.
Με τις προτεινόμενες διατάξεις προβλέπεται ότι στις οργανικές μονάδες της ΑΑΔΕ που διακρίνονται για την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά τους δύναται να απονέμονται βραβεία. Για τον ίδιο λόγο βραβεία δύναται να απονέμονται στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) που έχει συσταθεί στην ΑΑΔΕ (πρώην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) και λειτουργεί ως συντονιστικό κέντρο μεταξύ των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Επίσης, προβλέπεται ότι ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής με απόφασή του θα καθορίζει  τη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης των οργανικών μονάδων της Αρχής και του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, θα θέτει τις προϋποθέσεις βράβευσης τους και θα ορίζει το είδος των βραβείων, σε περίπτωση που έχουν διακριθεί για την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: