Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Μπαράζ κατασχέσεων «εις χείρας τρίτων» για πατρινούς εμπόρους που χρωστάνε στην εφορία (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ)

Μπαράζ κατασχέσεων «εις χείρας τρίτων» για πατρινούς εμπόρους που χρωστάνε στην εφορία (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ)

Η ΑΑΔΕ ΕΝΤΟΠΊΖΕΙ ΠΕΛΆΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΆΤΤΕΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ

«Τσουνάμι» κατασχέσεων εις χείρας τρίτων, χτυπάει το τελευταίο διάστημα τους πατρινούς εμπόρους αλλά και εμπόρους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι έχουν χρέος στην εφορία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patrastimes.gr η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εντοπίζει μέσω των πληροφοριακών της συστημάτων πελάτες των εμπόρων που οφείλουν στην εφορία , κάνοντας χρήση σχετικής εγκυκλίου – οδηγίας , μεταβαίνει σε αυτούς και εισπράττει τα χρήματα ως μέρος της οφειλής.
Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά εκτός του ότι θέτει σε αχρηστία το μέτρο του ακατάσχετου λογαριασμού , σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των επιχειρηματιών οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Η διαδικασία που ακολουθεί η ΑΑΔΕ, θεωρείται από τους εμπόρους κάτι παραπάνω από προκλητική, ενώ εμπεριέχει και το στοιχείο της διαπόμπευσης. Μόλις η εφορία εντοπίσει το πελάτη που οφείλει χρήματα στον έμπορο – ο οποίος έχει εκκρεμότητα απέναντί της  – από κάποια προμήθεια που έχει  κάνει, τον επισκέπτεται και του ζητά να καταβάλει τα χρήματα σε συγκεκριμένη ταυτότητα οφειλής, η οποία πηγαίνει υπέρ της εξόφλησης του χρέους του, απειλώντας  πως σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει και αυτός συμμέτοχος της οφειλής.



Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes   ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας Γιώργος Βαγενάς η επιλογή του οφειλέτη είναι κατά την κρίση του Προϊσταμένου του αρμόδιου Τμήματος της αρμόδιας  Φορολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το ύψος και την παλαιότητα της οφειλής, την φορολογική συμπεριφορά, την διακοπή της παραγραφής,  ή με κριτήρια που τίθενται από την Διοίκηση με κύριο αυτό της διασταύρωσης των οφειλετών.



Να σημειωθεί πως η σχετική εγκύκλιος υπήρχε αλλά είχε άτυπα είχε παγώσει ως προς τη συχνότητα με την οποία  ενεργοποιείτο, ενώ το τελευταίο διάστημα οι κατασχέσεις με τη μέθοδο της ‘εις χείρας τρίτων» σε βάρος εμπόρων στην Αχαϊκή πρωτεύουσα  έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: