Υποχρεωτική η δήλωση των στοιχείων των φορολογικών ταμειακών μηχανών στο σύστημα Τaxisnet της ΑΑΔΕ.  Βήμα προς βήμα

η απλή έκδοση  δήλωση του κλειδαρίθμου για τον τεχνικό της ταμειακής μηχανής οποίος φυσικά και με αμοιβή θα τακτοποιήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη δήλωση των φορολογικών υποχρεώσεων των ταμειακών μηχανών για την κάθε επιχείρηση. 

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών βάσει της Απόφασης  Α.1024/2020  και Α.1102/29-04-2020  οι ταμειακές μηχανές που έχουν άδεια καταλληλότητας από 13.11.2013 και μετά,  η  καταλυτική ημερομηνία αναβάθμισης των ταμειακών  θα είναι η  31-07-2020 και θα πρέπει μέχρι τότε να έχει αναβαθμιστεί το λογισμικό των ΦΗΜ και ΕΑΦΔΣΣ, καθώς και τα drivers των μηχανισμών Τύπου Α ή Β.
Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, οι Φ.Η.Μ. πρέπει να εκδίδουν αποδείξεις με QR code και να είναι σε θέση να αποστέλλουν τα δεδομένα συναλλαγών σε ρυθμιζόμενα από το Π.Σ. των Φ.Η.Μ. τακτά χρονικά διαστήματα.

Επισημαίνεται ότι, από την 1-8-2020 και εξής, έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από μη αναβαθμισμένο Φ.Η.Μ. των συγκεκριμένων κατηγοριών, συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη αυτών παράβαση των σχετικών διατάξεων του ν.4174/2013.
Στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ https://www.aade.gr/ ακολουθείτε τα επόμενα βήματα για την έκδοση κλειδαρίθμου . 
Προτείνεται η λήψη AES KEY από την ΑΑΔΕ , με 64 ψηφία  να γίνεται με μαρκάρισμα , αντιγραφή επικόλληση    (copy-paste)    ως κείμενο  και όχι καταχώρηση γραπτώς  με το χέρι και αποστολή  στον τεχνικό της εταιρείας συντήρησης ταμειακής μηχανής . Αντιλαμβάνεστε ότι η καταχώρηση 64 ψηφίων με το χέρι είναι επίπονη και πιθανόν να γίνουν λάθη αν ο τρόπος είναι  έκδοση φωτογραφιών ή άλλων έμμεσων τρόπων αποστολής των σωστών στοιχείων.  
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΝΕΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ  ι από την υπηρεσία της ΑΑΔΕ μετά από 24 ώρες θα λάβετε απαντητικό e-mail με τα στοιχεία του κλειδιού AES key . 

για να βρείτε τους ΦΗΜ της κάθε επιχείρησης ακολουθείστε τα βήματα  ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ