Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ

ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ

Mέ το άρθρο 16 του Σ/Ν που κατατέθηκε χθές στη Βουλή του Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα "Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, ρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας, αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, πρόστιμα για τη διακίνηση και εμπορία απομιμητικών /παραποιημένων προϊόντων, ρύθμιση θεμάτων για τη βιομηχανία, τις ιδιωτικές επενδύσεις, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την έρευνα, την καινοτομία και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και λοιπές διατάξεις προβλέπεται η αναγραφή στα εκδιδόμενα τιμολόγια της ονομασίας του εμπορικού σήματος, που διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησης.
Ειδικότερα,
                                                         Άρθρο 16
Τροποποίηση του άρθρου 13 του ν. 4177/2013 –Επέκταση πεδίου εφαρμογής ελέγχων νόμιμων παραστατικών για την προστασία των εμπορικών σημάτων

Το άρθρο 13 του ν. 4177/2013 (Α’ 173) αντικαθίσταται ως εξής:
   «Άρθρο 13
Παραστατικά εμπορίας και διακίνησης
Κατά  τη  διακίνηση  και  εμπορία  προϊόντων  ή  την  αποτίμηση  παρεχόμενης  υπηρεσίας εκδίδονται  όλα  τα  νόμιμα  παραστατικά.  Στα  εκδιδόμενα  τιμολόγια  καθώς  και  στα παραστατικά  διακίνησης  αναγράφονται  με  ευκρινή  στοιχεία  όσα  προβλέπονται  στις διατάξεις του ν. 4308/2014. Επίσης, στα εκδιδόμενα τιμολόγια πέραν του υποχρεωτικού περιεχομένου αυτών αναγράφονται επιπλέον όπου αυτό επιβάλλεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, η προέλευση και η επωνυμία του είδους, εφόσον υπάρχει, καθώς και η ονομασία  του  εμπορικού  σήματος,  που  διακρίνει  τα  προϊόντα  ή  τις  υπηρεσίες  της επιχείρησης. Η χώρα προέλευσης, αν δεν προβλέπεται από άλλες διατάξεις απαιτείται μόνο για προϊόντα που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: