Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Παρατείνεται η πληρωμή έκτακτης εισφοράς ??????

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται η πληρωμή έκτακτης εισφοράς
Παρατείνεται η πληρωμή έκτακτης εισφοράς
31/1/2012
Παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή της δόσης Ιανουαρίου του πολυεκκαθαριστικού με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών λόγω της καθυστέρησης στην αποστολή των ειδοποιητηρίων. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή της δόσης λήγει κανονικά σήμερα.
Όσοι φορολογούμενοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εφόσον δεν έχουν παραλάβει ακόμα το σχετικό ειδοποιητήριο μπορούν να τυπώσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δόσης Ιανουαρίου μέσω του διαδικτύου. Η ΓΓΠΣ, λόγω φόρτου εργασίας, καθυστέρησε και αυτόν το μήνα να στείλει τα ειδοποιητήρια με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι, πριν από την εκπνοή της προθεσμίας να μη γνωρίζουν τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν.
Αν είναι πιστοποιημένοι χρήστες του taxisnet, μπορούν με τους προσωπικούς τους κωδικούς να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr. Στην αντίθετη περίπτωση και εφόσον η δόση του Ιανουαρίου είναι ισόποση με τη δόση Δεκεμβρίου μπορούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά στην εφορία τους με το εκκαθαριστικό του προηγούμενου μήνα.
Εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την προθεσμία εξόφλησης της δόσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται προσαυξήσεις 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Για παράδειγμα δόση έκτακτης εισφοράς 300 ευρώ (που είναι και το ελάχιστο ποσό) επιφέρει προσαύξηση 3 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: