Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέα τροπολογία για το τέλος ακινήτων

Νέα τροπολογία για το τέλος ακινήτων
 Δικαίωμα έφεσης θα μπορεί να ασκεί ο ιδιοκτήτης εάν ο προϊστάμενος της ΔΟΥ απορρίψει το αίτημά του για εξαίρεση
Τη δυνατότητα να προσβάλλει μέσω έφεσης τυχόν απόφαση προϊσταμένου της ΔΟΥ, για εξαίρεση από το τέλος ακινήτων έχει πλέον ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, σύμφωνα με τη νέα τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως ορίζουν οι νέες διατάξεις, οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση σε τριμελή επιτροπή που θα συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την τροπολογία, όταν ζητείται η αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος ο προϊστάμενος της ΔΟΥ θα εκδίδει πράξη, θετική ή απορριπτική, η οποία κοινοποιείται στον αιτούντα και εφόσον η πράξη είναι θετική εισηγείται στο υπουργείο Οικονομικών την αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αν η εισήγηση του εφόρου είναι απορριπτική, κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί ένσταση μέσα σε προθεσμία 2 μηνών, η οποία εξετάζεται από τριμελή επιτροπή που συστήνεται στο υπουργείο Οικονομικών.
Εάν μετά το πέρας της διαδικασίας δεν έχει καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την πάροδο 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους ακινήτων αποστέλλουν κατάσταση στη ΓΓΠΣ και μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι εφορίες μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους.
Βάσει της ίδιας τροπολογίας, απαλλάσσονται από το τέλος το 17% της συνολικής επιφάνειας των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων εφόσον εκμεταλλεύονται περισσότερα από 7 δωμάτια.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: